Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan kell fejet mintázni?

Hogyan kell fejet mintázni?

Figyelt kérdés
Művészeti iskolába járok, nem nagyon megy a fejmintázás, kéne valami honlap, vagy könyv, esetleg egy DIY, vagy howtomake-es bemutató arról, hogyan kéne felépíteni a fejet, építész jelleg vagyok, mintsem szobrász, a szerkezet viszont nehezen követhető ha mindenféle dudor, bumszli elvonja a figyelmet, az elején jók a fejek, a végére meg a részleteknél nő a szobor és egy nagy daganat lesz belőle. Kíméljetek meg a dilettáns kommentektől, aki nem tud válaszolni a kérdésre inkább ne segítsen. Olyasmi rajzok kellenének mint egy origami könyvben, amiben bemutatják, hogy a fej mely pontjain kell végigzongorázni ha vissza akarom adni a fejvason! Köszönöm !
2009. márc. 26. 18:20
 1/4 A kérdező kommentje:
egy polygon modellezés leírása is tökéletes lenne !!!! mert 3dben ugyanúgy kell mint élőben agyagból... pontokat húzol, tolsz, majd szorzod őket, jöhet a smooth és a finomítás... ugyanilyen a mintázás is...
2009. márc. 26. 18:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Én nem tudom,mikről beszélsz itt, de én (rajztanár vagyok,művészeti iskolában is tanítok),úgy gondolom, egy fejet érzéssel kell mintázni,akár behunyt szemmel végigsimítani a készülő arcon...Az emberi arc nem egy origami,persze,vannak arányok,szabályok,de én mindig azt szoktam mondani a tanítványaimnak is,hogy igen "mintázzanak",másolják a valóságot, nézzék a modellt,jobb híján a saját arcukat tükörből,pontról,pontra,fedezzék föl,"mi dudorodik,hol horpad",legyen abban a portréban érzés,élet! Se raqjzolni-festeni,se szobrászkodni nem lehet úgy nekiülni,mintha egy matekpéldát szeretnénk letudni...

Nem tudom,hány éves vagy,de az írásodból arra következtetek,hogy több kudarc érhetett téged a fej mintázása kapcsán,emiatt begörcsöltél,és azért próbálod most tudományos alapokra helyezni a dolgot,nem?! És a tanárod,mestered,nem őt kellene megkérned,hogy segítsen??

Természetesen távol áll tőlem,hogy okoskodjak,vagy használhatatlan ötleteket adjak, csupán azért írtam,mert (mint tapasztaltad,senki nem válaszolt),ezt a dolgot így nem lehet megtanulni...ha kapnál is valami instrukciót,könyvet,leírást,én gyanítom,hogy azzal se lennél bejjebb,újabb kudarcok jönnének...Vagy kérj,személyes segítséget,de ha ez derogál,akkor marad a tükrös-modelles-gipsz-szobros,megszenvedős megoldás...

Talán nem voltam bántó vagy kioktató.Tényleg segíteni akartam,mert ismerem ezt az érzést...

2009. ápr. 5. 09:58
 3/4 A kérdező kommentje:
igazad van, és egyet is értek, de szerintem az érzéses alapokat először érdemesebb logikára fektetni. Ha tudom a szabályokat, arra könnyebb pontosabban építeni.
2009. ápr. 5. 16:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát persze,de azokat a szabályokat már egészen biztosan tudod,elvégre nem enciklopédiányiak! Akkor meg hajrá,elő az agyagot,praktikus egy forgó szoborállvány is (kis asztali korongozó),és hajrá! Mintázni,gyűrni lázasan! Sajnálom,hogy nem lehetek oltt a sikerélménynél,az olyan,mint egy igazi szülés! Isten bizony!
2009. ápr. 5. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!