Hogyan kell fejet mintázni?
Én nem tudom,mikről beszélsz itt, de én (rajztanár vagyok,művészeti iskolában is tanítok),úgy gondolom, egy fejet érzéssel kell mintázni,akár behunyt szemmel végigsimítani a készülő arcon...Az emberi arc nem egy origami,persze,vannak arányok,szabályok,de én mindig azt szoktam mondani a tanítványaimnak is,hogy igen "mintázzanak",másolják a valóságot, nézzék a modellt,jobb híján a saját arcukat tükörből,pontról,pontra,fedezzék föl,"mi dudorodik,hol horpad",legyen abban a portréban érzés,élet! Se raqjzolni-festeni,se szobrászkodni nem lehet úgy nekiülni,mintha egy matekpéldát szeretnénk letudni...
Nem tudom,hány éves vagy,de az írásodból arra következtetek,hogy több kudarc érhetett téged a fej mintázása kapcsán,emiatt begörcsöltél,és azért próbálod most tudományos alapokra helyezni a dolgot,nem?! És a tanárod,mestered,nem őt kellene megkérned,hogy segítsen??
Természetesen távol áll tőlem,hogy okoskodjak,vagy használhatatlan ötleteket adjak, csupán azért írtam,mert (mint tapasztaltad,senki nem válaszolt),ezt a dolgot így nem lehet megtanulni...ha kapnál is valami instrukciót,könyvet,leírást,én gyanítom,hogy azzal se lennél bejjebb,újabb kudarcok jönnének...Vagy kérj,személyes segítséget,de ha ez derogál,akkor marad a tükrös-modelles-gipsz-szobros,megszenvedős megoldás...
Talán nem voltam bántó vagy kioktató.Tényleg segíteni akartam,mert ismerem ezt az érzést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!