Egy szakos, pályakezdö tanárként van esélyem, hogy felvegyenek általános iskolába tanítani?
ha felvesznek vhova részmunkaidőbe, akkor is gyorsan állj neki egy másik szaknak (leginkább vmilyen nyelvnek)
megint ki akarnak rúgni jó pár tanárt, és nem hiszem, h a többszakosokkal kezdik...
Hát az hogy mennyire nehéz nézőpont kérdése. Én még a régi, 4 éves rendszerben jártam fősulira, ami olyan tanári diplomát ad amivel érettségire nem készíthetsze, fel, ergo középsuliban max az első két évfolyamot tudod tanítani. Ez lényegében azt jelenti h általános suliban tanithatsz. Ha középben is akarsz, akkor el kell végezned egy 2 éves egyetemi kiegeszito kepzesz. Most a fősulin ez a rendszer már 3+2 éves szisztémában működik. Gondolom ha egyeteme végzed valahol, akkor egyből jogosult vagy középsulira is (azán h egyetemen ez 3 vagy 4 év passz)
Az meghogy mennyire nehéz, tényleg egyéni kérdés. A mateknál biztos könyebb :D Én élveztem, a tanárok is hihetetlen jók voltak (egy-kettőt leszámítva..), Szerintem az egesz egy olyan dolog, amit ha szeret az ember, és átlátja az egesz történelem összefüggéseit, akkor könnyen megy. Jó persze a száraz dolgokat (millió évszám) itt is tudni kell, de nem vészes. Vannak korok amiket utáltam (az egesz ős és ókor, magyar reformkor) az viszont nagy szenvedés volt :)
Itt vannak pl. róma császárai, csakhogy érzékeltessem a különbségeket (kb., tehát nem biztos h így van :))
általános suliban tanultál 3-4-ről max egy-két mondatban
középsuliban, olyan 8-ról, 2-3 mondatot
fősulin nekünk már vagy 20-at tudni kellet, azokról is elég sokat
egyetemi szinten gondolom legalabb 30 császárról kell beszélni
ha meg doktorálni akarsz mondjuk ebből a korból, sztem alap h vágod mind a 134 (!) római uralkodót :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!