Akik költségtérítéses képzésen vannak, azok hogy tudják finanszírozni félévente?
Figyelt kérdés
Hogy tudjátok fizetni félévente? Mennyi félévente nektek? Főként olyanok érdekelnének akik nem olyan jók anyagilag.
Én személy szerint 170-et kellene majd jövőre fizetnem (ha felvesznek). Szülők keresete kb 80.000 + 130.000. Tesóm még keres 80.000
Meg ha nyáron még én is össze tudnék dobni valami a 2 hónap alatt...
Persze az én 170-emhez hozzá jönnének az egyéb otthoni kiadások (csekkek, élelmiszer, törlesztőrészlet, stb...)
Ti hogy éltek így?
2011. jún. 16. 22:02
11/18 anonim válasza:
Én pl. diákhitelből finanszírozom. Költségtérítéseseknek havonta 50.000 vagy egy összegben 250.000 jár egy félévben. Elég jó a konstrukció, viszont érdemes még a diploma előtt elkezdeni akár aprópénzekből is törleszteni.
12/18 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom nyáron keményen dolgozol és a keresett pénz nagyját fizeted vissza.
2011. júl. 4. 06:13
13/18 anonim válasza:
Pontosan. Illetve nem csak nyáron, hanem iskolaidőben, de akkor csak félgőzzel - tanítok, meg ilyen apróságok. Szerintem nem vész.
14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Egyébként én sem gondoltam máshogy, mint, hogy nyáron dolgozzak, de ez, hogy a nyári munkádból már el is kezded törleszteni... ez tetszik. És egyébként milyen formában veszed fel? Fel veszed mind a 250-et vagy havi 50-et? Vagy esetleg csak a tandíj összegének a mennyiségt veszed fel?
2011. júl. 4. 13:59
15/18 anonim válasza:
Mind a 250ezret felveszem egy összegben, nálunk 210 a tandíj, a többi meg lazán elmegy könyvekre, felszerelésre, stb.
16/18 A kérdező kommentje:
Mondjuk nekem 170 lenne, ha mennék. Elég lenne 200.000-at felvenni.
Nyáron mettől meddig szoktál dolgozni? (Mármint hónap tájéktáól meddig)
Általában mynneit tudsz összekuporgatni a nyár alatt?
2011. júl. 6. 15:54
17/18 anonim válasza:
Ahogy vége a vizsgáknak, már ugrom is fejest a melóba :) Olyan június vége-július eleje körül szokott ez manifesztálódni. Kb. 160ezer körül keresek egész nyáron, amennyiben nem akarok megszakadni és végig tízórázni, és nem tanítok mellette. Ennek mondjuk a fele elmegy élésre-bagóra-könyvekre, a maradékból megveszem, amire egész évben fájt a fogam, csak nem volt rá pénzem, és ennek a maradékát kapja meg a Diákhitel-központ :)
18/18 anonim válasza:
Ja, a meddig kimaradt, szeptember első hetéig (regisztrációs hét) lehet dolgozni rendesen, aztán szeptember végéig még lehet aprókat dolgozgatni. Aztán jönnek a zéhák =(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!