Akik költségtérítéses képzésen vannak, azok hogy tudják finanszírozni félévente?
Hogy tudjátok fizetni félévente? Mennyi félévente nektek? Főként olyanok érdekelnének akik nem olyan jók anyagilag.
Én személy szerint 170-et kellene majd jövőre fizetnem (ha felvesznek). Szülők keresete kb 80.000 + 130.000. Tesóm még keres 80.000
Meg ha nyáron még én is össze tudnék dobni valami a 2 hónap alatt...
Persze az én 170-emhez hozzá jönnének az egyéb otthoni kiadások (csekkek, élelmiszer, törlesztőrészlet, stb...)
Ti hogy éltek így?
Bennem pont az anyagi helyzetünk miatt fel sem merült, hogy egyáltalán beadjam költségtérítésesre.
Egyébként dolgozz, és ha nagyon nincs pénzed, max. vedd fel a diákhitelt. Valamint ezerrel hajts az első évben, hogy te legyél a legjobb költségtérítéses és átkerülj államira.
Ja és a szüleiddel megbeszélheted, hogy támogatnak, de a testvéredtől ne kérj erre pénzt. Ő is most indul az életben.
Az előző jól leírta, én egyetértek vele.
Még annyit tennék hozzá, hogy adhatsz be kérvényt, hogy csökkentsenek a költségtérítéseden. Haverom beadott, és komoly indok nélkül is kb 15%-os kedvezményt kapott.
Akiket ismerek, hogy költségtérítésesre jelentkeztek, ők jól állnak anyagilag, szóval nekik nem probléma. Mi nem engedhetjük meg magunknak, szóval alapból be sem jelöltem ilyet.
Hát tényleg nincs más választásod, keress valami jó melót nyárra, és a pénzt tedd félre, ne költsd semmire, plusz ha nem elég, akkor majd dolgozz suli közben is, és gürizz, hogy átvegyenek államira...sok sikert!
Én biztosan nem kezdeném el így. Ha nem állunk úgy anyagilag, akkor nem jelölöm be. (Nem is tettem, pont ilyen ok miatt).
Esetleg halassz egy félévet és menj el dolgozni. De én inkább újraérettségiznék és összeszedném a pontot államira. Az érettségit újraírni még mindig olcsóbb...
Köszöönm az eddig válaszokat! Valamit megpróbálok. Dolgozni mindneképpen szeretnék ha mégis ezt az utat választom, meg ha úgy jönne valami lazább munka akkor a tanévben is.
22:17-es!
''Az előző jól leírta, én egyetértek vele.
Még annyit tennék hozzá, hogy adhatsz be kérvényt, hogy csökkentsenek a költségtérítéseden. Haverom beadott, és komoly indok nélkül is kb 15%-os kedvezményt kapott.''
Ezt, hogy lehet csinálni? Kik adhatnk be ilyet?
Bárki adhat be ilyen kérelmet. Ő arra hivatkozott, hogy a szülei keresete mellett így pont jól megélnek, de egy ilyen egyszer 100.000-es összeg nagyon megterhelné őket. Kb 5 sort írt indoklásnak.
Van egy neptun nevű rendzser (nálunk), és abban vannak elektronikusan kitölthető kérvények.
Vagy ha nálatok más rendszer van, akkor menj be a tanulmányi osztályra, vagy írj nekik emailt erről, hogy mit kellene tenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!