Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jó családért jutalom, rossz...

Jó családért jutalom, rossz családér büntetés?

Figyelt kérdés
Miért a jó tanulókat viszik kirándulni meg támogatják iskolaszinten, amikor köztük gyakoribb a rendezett kiegyensúlyozottabb családú, miért azokat támogatják akiknek eleve jobb A hátrányban lévők között gyakoribb a rossz jegy, akit pl otthon bántanak, meg ilyenek.
2011. jún. 15. 19:04
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Hát azért képzeld el, mennyire ingerszegény lehet az a család ahol max . általánost végeztek a szülők, mekkora kulturális és szellemi hátránnyal indul onnan egy gyerek.
2011. jún. 15. 20:50
 12/29 anonim ***** válasza:

Én soha nem sajnáltam a többletpontot a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetért, fogyatékosságért, de cserébe elvárom, hogy tőlem meg ne sajnálják az a nyamvadt 28 pontot a nyelvvizsgáért.

Aláírom, hogy pénz kérdése az egész, de azt nem, hogy CSAK pénz kérdése. Én személy szerint rohadtul megkínlódtam érte.

2011. jún. 15. 21:01
 13/29 anonim ***** válasza:
Hoppá itt bukta van :D ugyanis a nyelvvizsga nem pénzkérdése....nekem mind a 2 nyelvvizsgám teljesen ingyen van. Na ehhez mit szólsz? Németet megkaptam, mert nemzetiségi tagozatra jártam és ott indítottak egy speciális németországi nyelvvizsgát, ingyen. Az angolt meg letudtam az emelt érettségivel. Ezek szerint mégis csak a tudás számít és nem a pénz...
2011. jún. 15. 22:39
 14/29 anonim ***** válasza:
52%
Arról nem is beszélve, hogy a felsőoktatásba is inkább az eszükkel kerüljenek be az emberek és ne azért, mert xy-nak az apja iszákos. Ha tényleg így van majd ott kapjon vmi szoc.tám.-ot, de jusson be saját erejéből mint mindenki más...
2011. jún. 15. 22:40
 15/29 anonim ***** válasza:

Csak ha a te apád iszákos lenne, nem tudom, hogy mennyire tudnál a tanulásra koncentrálni.

A 2 nyelvvizsgával meg mázlid volt, sok embernek még annyit sem biztosít a gimi, hogy 1 emelt szintű érettségire felkészítse a diákot.

2011. jún. 15. 22:45
 16/29 anonim ***** válasza:

Fentebbi kommentben ez volt

"szerintem nem sok köze van az otthoni körülményeknek a teljesítményhez"

Aki ezt írta, gondolkozzon már el egy kicsit!!!!!!!!! Nem magyarázom el, mert a kedves válaszoló vagy nincs magánál vagy soha nem hallott még hidegről pislákoló 40-es égőről, meg 3 másik testvérrel megosztott szobáról...

Öregem, örülök, hogy vannak még milliomos csemeték, de mi a frászért olvasnak ilyen kérdéseket?

2011. jún. 15. 22:52
 17/29 anonim ***** válasza:

Hát biztos csak azért rémlik, mert most olvastam, de a kérdező azt írta, nem az anyagi helyzet miatt...

Nos, szerintem egyoldalú a kérdésed. A csóró és sajnált, úgymond hátrányos helyzetű gyerekeket viszik mindenhova, vannak külön rendezvények nekik, különféle kedvezmények, stb. Nálunk legalábbis így volt, nem a gazdagok mehettek.

Amúgy meg sajnáltathatja az ember magát, hogy azért tart ott, ahol, mert a családja... Nos, voltunk olyan helyzetben, hogy a lakást el akarták árverezni a fejünk felől, tudom milyen, ha kikötik a telefont pl, tesómmal osztoztam egy szobán érettségiig és a család is balhés, apám meg nem veti meg az italt, monjuk így. Nem túl idilli. Ennek ellenére senki nem akadályozott abban, hogy ha zavart valaki, beüljek a könyvtárba tanulni. Na meg az ilyeneket motiválhatja, hogy ne olyan legyen, mint a családja, nem?

Kisgyerekeknél meg ha tényleg annyira nagy a balhé, hogy szegény a tanulásra sem tud koncentrálni, komoly problémái vannak, akkor a Gyámhatóságnál lehet intézkedni.

Az élet meg igazságtalan, most büntessük azzal a jól teljesítő, rendezett családúakat, hogy nem foglalkozunk velük, ezzel újabb társadalmi problémát okozva? Mert akkor elgondolkodnak azon, hogy güriznek, elérnek valamit és mit kapnak cserébe? Elviszik a másikat, aki nem tett annyir esetleg. Ez pont olyan, mint a segélyezés, az senkinek nem tetszik, ha a munkája gyümölcsét elveszik tőle azért, hogy annak adják, aki elvan úgy, ahogy, akármilyen okból is?

2011. jún. 15. 23:38
 18/29 A kérdező kommentje:
Szerencse kérdése is a nyelvvizsga igazatok van, hogy valaki olyan iskolába (óvodába) járjon ahol jó a nyelvoktatás, de az is valakinek pénzbe kerül.
2011. jún. 15. 23:48
 19/29 A kérdező kommentje:
Két emeltszintűvel kéne engedni a továbbtanulást és csak azt nézni, de a középiskolás jegyeket se a nyelvvizsgát se semmit akkor lenne igazságos, ugyanolyan eséllyel menne mindenki legalább a vizsgát tekintve.
2011. jún. 15. 23:49
 20/29 A kérdező kommentje:

Én ezekre a jutalmazási szempontokra gondolok, ahol azoknak vannak lehetőségek akiknek jók a jegyei.Mert az sokszor csak annyit jelent, hogy rendezett a családi helyzet. Ha telefon kikötést hozod fel, ott annyira nem lehetett durva anyagi gond, nálunk télre kötötték ki a gázt jópár éve, tesóm meg az egyesült államokban doktorált nem olyan régen, de nem is az anyagi helyzetről beszéltem, mert az nem akadályozza annyira a tanulást, mint az ha otthon bántalmazzák, terrorizálják, molesztálják.

"szerintem nem sok köze van az otthoni körülményeknek a teljesítményhez" ilyet meg csak egy ostoba ember mond, teljesítmény az csak ettől függ.

2011. jún. 15. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!