Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jó családért jutalom, rossz...

Jó családért jutalom, rossz családér büntetés?

Figyelt kérdés
Miért a jó tanulókat viszik kirándulni meg támogatják iskolaszinten, amikor köztük gyakoribb a rendezett kiegyensúlyozottabb családú, miért azokat támogatják akiknek eleve jobb A hátrányban lévők között gyakoribb a rossz jegy, akit pl otthon bántanak, meg ilyenek.
2011. jún. 15. 19:04
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
Jah, ilyen az élet!
2011. jún. 15. 19:14
 2/29 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én sem értettem sosem. :-/

Most ezt nem ilyen öntömjénezés miatt írom, de én jó tanuló voltam, mindig vittek volna ide-oda kirándulni általános iskolában, de én sosem mentem el, mert hülyeségnek tartottam.

Ott volt a padtársam, aki kb. akkor evett, amikor én odaadtam neki az uzsonnámat, aztán még menjek én kirándulgatni, amikor ő enni sem eszik, mi meg nyaranta külföldre utazunk? Hagyjanak már...

Vennének inkább a kirándulás árából gyümölcsöt, aztán osztanák szét az egész iskolában.

2011. jún. 15. 19:15
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Mert a gyerek teljesítményét jutalmazzák, a nem teljesítést meg ugye nem lehet jutalmazni. Persze segíteni kellene őket, hogy a rossz körülmények ellenére tudjanak a képességeiknek megfelelően haladni, erre való a korrepetálás, iskolapszichológus, ingyen tankönyv, szociális támogatás meg hasonlók.
2011. jún. 15. 19:15
 4/29 A kérdező kommentje:
Szerintem egy kirándulás, egy bántalmazott gyereknek sokkal üdítőbb, mint az ingyen kaja ingyen füzet.
2011. jún. 15. 19:23
 5/29 anonim ***** válasza:

A húgom tanítónő és rendszeresen viszik kirándulni a hátrányos helyzetű tanulókat.

Igaz, pályázati pénzből...az alapítványi megy a jó tanulóknak.

2011. jún. 15. 19:24
 6/29 anonim ***** válasza:
52%

szerintem nem sok köze van az otthoni körülményeknek a teljesítményhez (pláne általános iskolában, mert később azért ilyen kirándulások nincsenek nagyon).

A rossz tanulás azért van, mert valaki buta, vagy lusta. Ezeket az embereket miért jutalmazzák meg?

Ez olyan mint az egyetemi felvételin a plusz pontok, valaki évekig tanul és letesz egy felsőfokú nyelvvizsgát, valaki meg ugyanezt a többletpontot megkapja, mert az anyjának csak 8 általánosa van (vagy nem tudom pontosan h van ez a rendelet). Szerintem ez teljesen igazságtalan.

2011. jún. 15. 19:36
 7/29 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, nálunk nem olyan fényes az anyagi helyzet, mégis mindig tartani tudtam a jeles szintet, és sikeresen bekerültem a felsőoktatásba, nem is egy utolsó helyre. A családi háttér semmiben nem befolyásol, hogy leülj és tanulj...ellenben ismerek egy leányzót, családjáról annyit, hogy apja ügyvéd anyja bírónő (azt hiszem ezzel mindent elmondtam, beleértve az anyagi helyzetét is) és mégis 16 évesen terhes lett. Most még csak suliba se jár, holott a gyerekkel nem ő foglalkozik. Kérdéses, hogy egyáltalán lesz e érettségije a közeljövőben...
2011. jún. 15. 20:03
 8/29 A kérdező kommentje:
Nem az anyagi helyzetről beszéltem, hanem a bántalmazó terrorizáló családokról.
2011. jún. 15. 20:41
 9/29 A kérdező kommentje:

Nyelvvzsgáért gáz, hogy annyi pluszpont jár, mivel az pénz és családi háttér kérdése szintén.

Nézd meg jobban, azokat az ismeröseidet, akiknek rossz volt a jegye, nagyobb arányban vannak köztük bántalmazott gyerekek.

2011. jún. 15. 20:43
 10/29 A kérdező kommentje:
Kitünők közt általában rendezett családúak voltak, szellemi képességtől függet volt kinek milyen a jegye sokszor.
2011. jún. 15. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!