Jó családért jutalom, rossz családér büntetés?
Ezt én sem értettem sosem. :-/
Most ezt nem ilyen öntömjénezés miatt írom, de én jó tanuló voltam, mindig vittek volna ide-oda kirándulni általános iskolában, de én sosem mentem el, mert hülyeségnek tartottam.
Ott volt a padtársam, aki kb. akkor evett, amikor én odaadtam neki az uzsonnámat, aztán még menjek én kirándulgatni, amikor ő enni sem eszik, mi meg nyaranta külföldre utazunk? Hagyjanak már...
Vennének inkább a kirándulás árából gyümölcsöt, aztán osztanák szét az egész iskolában.
A húgom tanítónő és rendszeresen viszik kirándulni a hátrányos helyzetű tanulókat.
Igaz, pályázati pénzből...az alapítványi megy a jó tanulóknak.
szerintem nem sok köze van az otthoni körülményeknek a teljesítményhez (pláne általános iskolában, mert később azért ilyen kirándulások nincsenek nagyon).
A rossz tanulás azért van, mert valaki buta, vagy lusta. Ezeket az embereket miért jutalmazzák meg?
Ez olyan mint az egyetemi felvételin a plusz pontok, valaki évekig tanul és letesz egy felsőfokú nyelvvizsgát, valaki meg ugyanezt a többletpontot megkapja, mert az anyjának csak 8 általánosa van (vagy nem tudom pontosan h van ez a rendelet). Szerintem ez teljesen igazságtalan.
Nyelvvzsgáért gáz, hogy annyi pluszpont jár, mivel az pénz és családi háttér kérdése szintén.
Nézd meg jobban, azokat az ismeröseidet, akiknek rossz volt a jegye, nagyobb arányban vannak köztük bántalmazott gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!