Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ammónia oldódása vízben miért...

Ammónia oldódása vízben miért exoterm folyamat?

Figyelt kérdés
Idén volt érettségibe, de ezt honnan lehet tudni? Erről semmit nem ír semelyik könyv, hogy az ammónia oldódása exoterm.
2011. jún. 11. 15:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Exoterm folyamatoknál hő keletkezik. Oldj fel ammóniát vízben aztán érj az edényhez. BTW ez baromi alap dolog, aki kémiából érettségizik, onann tudja, hogy megtanulta illetve megcsinált a kísérletet.
2011. jún. 11. 15:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Könnyen beszél olyan, akinek ammónia van korlátlanul a környezetében -.-
2011. jún. 11. 15:23
 3/7 anonim ***** válasza:
Létezik iskolai szertár meg tanár aki segít... -.-"
2011. jún. 11. 15:56
 4/7 Silber ***** válasza:
100%

Meg kell nézni táblázatokban az oldáshőt. Ha negatív érték, akkor azt jelenti, hogy exoterm (hőt sugároz).

Mellesleg a gázok oldódása folyadékokban mindíg exoterm folyamat.

2011. jún. 11. 16:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Suliba nem lehet, mert azt mondják nem pocsékolunk. Egyébként köszi utolsó. Azt hittem gázoknál is érvényes, a szilárd anyagok oldódására vonatkozó hidratációs energia és rácsenergiából számítás.
2011. jún. 11. 18:22
 6/7 Silber ***** válasza:
100%
Gázok esetében nincs rácsenergia.
2011. jún. 11. 19:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés nekem is felmerült, én is köszönöm Silber!! :-)
2012. máj. 11. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!