Ammónia oldódása vízben miért exoterm folyamat?
Figyelt kérdés
Idén volt érettségibe, de ezt honnan lehet tudni? Erről semmit nem ír semelyik könyv, hogy az ammónia oldódása exoterm.2011. jún. 11. 15:06
1/7 anonim válasza:
Exoterm folyamatoknál hő keletkezik. Oldj fel ammóniát vízben aztán érj az edényhez. BTW ez baromi alap dolog, aki kémiából érettségizik, onann tudja, hogy megtanulta illetve megcsinált a kísérletet.
2/7 A kérdező kommentje:
Könnyen beszél olyan, akinek ammónia van korlátlanul a környezetében -.-
2011. jún. 11. 15:23
3/7 anonim válasza:
Létezik iskolai szertár meg tanár aki segít... -.-"
4/7 Silber válasza:
Meg kell nézni táblázatokban az oldáshőt. Ha negatív érték, akkor azt jelenti, hogy exoterm (hőt sugároz).
Mellesleg a gázok oldódása folyadékokban mindíg exoterm folyamat.
5/7 A kérdező kommentje:
Suliba nem lehet, mert azt mondják nem pocsékolunk. Egyébként köszi utolsó. Azt hittem gázoknál is érvényes, a szilárd anyagok oldódására vonatkozó hidratációs energia és rácsenergiából számítás.
2011. jún. 11. 18:22
6/7 Silber válasza:
Gázok esetében nincs rácsenergia.
7/7 anonim válasza:
Ez a kérdés nekem is felmerült, én is köszönöm Silber!! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!