Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hova menjek tovább tanulni? 17/L

Hova menjek tovább tanulni? 17/L

Figyelt kérdés
Még csak 10.-es gimnazista vagyok, de már nagyon gondolkozom azon, hogy "mi leszek ha nagy leszek". Angol spec. szakon vagyok most, így az angol nyelv az nagyon megy, de a német és a matematika is. Ezekkel a tantárgyakkal, nyelvekkel hova mehetnék tovább? Mi legyek? Valami olyat szeretnék, amivel munkám is lehet és esetleg külföldön is lenne esélyem.
2011. jún. 3. 17:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Semmiképpen se nyelvi szakra menj! A nyelv egy olyan dolog, amit tudni kell, és kész. Létkérdés, hogy tudj beszélni legalább angolul, de inkább még 1-2 nyelven. De ehhez nem kell nyelvi szak.

A matematikával már azért lehet sok dolgoz kezdeni. Én valami mérnöki szakot javaslok, konkrétan a BME-n, mivel az a legjobb műszaki területen Mo-on. Onnan meg tovább is lehet lépni ösztöndíjjal külföldi egyetemre, és ott kamatoztathatod a nyelvtudásod. Utána esetleg visszajöhetsz -éhen mérnökök nem halnak-, vagy pofátlanul magas fizetésért kint is maradhatsz külföldön.

2011. jún. 3. 17:36
 2/4 anonim ***** válasza:
én is a mérnökséget ajánlom, ha nem undorodsz nagyon a fizikától. akkor tuti befutó. :)
2011. jún. 3. 18:41
 3/4 A kérdező kommentje:
Sajnos pont a fizika az, ami nem megy.. Illetve menne, csak nem érdekel. Esetleg valami más tipp?
2011. jún. 11. 17:42
 4/4 anonim válasza:
legyél kukás külföldön!
2011. jún. 21. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!