Két év múlva érettségizek, és még nem tudom, hogy hová menjek tanulni. Nem akarom egész életemet egy irodában tölteni, vagy zárt helyen. Milyen lehetőségek vannak, amelyekkel jól lehet keresni és nem kell egy helyben ülni?
én most érettségiztem ,még mindig nem tudom mihez kezdjek ,ezért maraodok 2 écvet még "gondolkozni":)
amit ajánlok hogy nyaranta próbáld ki magad ebben abban én is voltam már ács ,köműves és más egyébb ,sok lehetőség van csak nehéz megtalálni személyre szabottan az ideálist
Jó neked, én most érettségizek és még mindig csak egyetlen elképzelésem van, ahova ha jól tudom olyan 15 embert vesznek fel, és csak egyetlen helyen lehet tanulni. Gondold át, milyen tárgyakból vagy jó, mit szeretsz csinálni a szabadidődben. Kivételesen függetlenítsd a dolgot a tanároktól. Szeretsz / tudsz csapatban dolgozni, vagy inkább a saját fejed után menni? Emberekkel akarsz foglalkozni, vagy semmi esetre sem? Nyugodtan kikérheted tanáraid véleményét is, bár ha utánanézel a lehetőségeknek, lehet már eléggé leszűkül a kör amiben válogathatsz. Ne menj csaliszakokra (a médiaszakok nagyrésze pl. ilyen), vagy lenézett iskolákba ("Gábor Dénes képzettség kíméljen"). Emelt szinten kénytelen leszel érettségizni, erre is gondolj. Ha szereted a nyeltanulást és jól megy, érdemes olyan helyre menni ahol pl. japánul, oroszul, kínaiul tanulhatsz (keresettebbek mint az angol vagy francia).
Hirtelen egyetlen dolog jut eszembe ami vicces, egyéni, aligmelós, nagyrészt szabadtéri, és jól lehet keresni vele. A csoportépítők, akik különböző multiknak vagy állami szervezeteknek rendeznek építő jellegű kirándulásokat, nyaralásokat. Te döntöd el hova akarsz menni és ott mit csinálni, csak az a lényeg hogy senki se maradjon ki belőle és utána írhass egy szép jelentést... Mondjuk nem tudom ehhez milyen szak kell, de talán pszichológusi :)
www.palya.hu
Ezen az oldalon vannak ilyen tesztek, hogy kiadja melyik munka lenne jó neked, az érdeklődési köröd alapján.
Vagy keress rá a neten: pályaválasztás - hátha találsz neked tetszőt :)
Ha regisztrálsz, és belépsz akkor lesznek mindenféle tesztek, és azok segíthetnek...esetleg.
Én FIT irodába mentem. Ott is ilyesmik vannak, egyetemet is ajánlanak, értenek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!