Kíváncsi vagyok a véleményetekre! 8 általános után Gimnáziumban érdemes tovább menni vagy Szakközépiksolába?
Könnyen elhelyezkedni technikusival? :) A technikusi nem hülyeség, de nyilván 2 év alatt nem tud megtanulni annyit amennyit egy egyetemista 5 év alatt ugyanazon a területen. Tehát ha egy állásnál választani kell, akkor a magasabb beosztást és így a több fizetést az egyetemet végzett emberke fogja hazavinni, a szakmunkás pedig a fizikai munkát fogja csinálni.
Egyébként a szakközép annyiban különbözik a gimitől, hogy valami szakmát tanulsz a 4 évben, cserébe másból kevesebbet tanulsz. De hiába tanulsz 4 évig szakmát, azért még ugye nem kapsz semmit, bár ezt te is tudod, csak ha ott maradsz további pár évre.
Szerintem a legjobb manapság szakközép után egyetemre menni, lehetőleg valami olyan szakra, ahol kamatoztatni tudod a szakközépben emelt szinten tanult akármit.
Hát jó, de én pl. orvosira jöttem és nagyon nem veszem hasznát a műszaki szakközépnek. :)
Meg ki kellet hagynom egy évet.
17:35-nek
A külföldön keresett pénz külföldön IS sokkal többet ér, mint aki, itthon dolgozik ugyanazt.
Kérdésre:
Ha nem tudod, hogy mi legyél, akkor érdemesebb gimnáziumba menni. De ha tudod, hogy hova akarsz továbbtanulni, akkor érdemes olyan szakközépbe menni. (és egy jobb SZKI-be ha lehet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!