Milyen egyetemi szakkal van legnagyobb esélyem bekerülni a politikai életbe?
Ahogy elnézem a céljaidat, szerintem ezek nagy része nem feltétlenül politikusi pályákra vall. Ahhoz, hogy az országimázs javuljon (tehát, az embereknek kedve legyen itt élni, és ahogy te is írod, nem a rosszat látni), az egy hosszabb társadalmi-morális folyamat eredménye, ez talán még 10 év múlva sem valósul meg. Ha tényleg azért szeretnél tenni, hogy az emberek jobban magukra találjanak, javaslom a pszichológiai/szociális munkás/szociálpedagógia szakokat, ugyanis, ezek az emberek azok, akik gyakorlatiban is tesznek valamit embertársaikért. Ja, persze, lehet, hogy nem öltönyben feszítenek egész nap, de tesznek is közvetlenül valamit azért, hogy az embereknek jó legyen, akár karitatív céllal is. Egyébként, nagyon aranyos vagy, hogy leírtad a céljaidat. Ez nem baj, csak tudod, ezeket a célok akkorra lennének érdemlegesek, mire kb. egy jó magas pozícióba nem jutsz egy párton belül. (Az meg elég messze van még.) Miért? Mert senkit sem fog érdekelni a véleményed addig...
Nincs olyan, hogy politikusképző... ezen szakok egyike sem készít fel arra, hogy te politikus legyél. Remélem, utánanéztél ezeknek, mert, ha nem, hát fájdalmas csalódásaid lesznek. Aki politológusként végez, az nem politikus lesz! Tanulsz majd egy csomó mindent a magyar jogrendszerről, a pártokról, stb. stb. de ez elemzői munkára készít fel, nem pedig a politikusi pályára. A társadalmi nemek tanulmánya az elég ciki, persze, érdekes, de ez inkább mesterképzésre ajánlanám, mert önmagában BA képzésben egy kategória a szabad bölcsészet minőségével. A szociológia még talán a leghasznosabb a fentiek közül, de ez is csak elemzői munkára készít fel, semmiképpen sem leszel tőle bárminek a szakértője... Ha nekem ilyen céljaim lennének, alap, hogy valami nemzetközi gazdálkodás (persze, idegen nyelven), vagy valami komolyabb közgáz szakot választanék, hogy valamennyire azért átlássam a gazdasági rendszereket. Édes kis álmodozó vagy! Remélem, nem tévedsz el útközben.
3rdeye hát te sem.
utolsónak köszi a normális választ. persze tudom h mindez álom, de ott majd vagy beletanulok a dolgokba, vagy nem.
azt hiszed,hogy a parlamentbe bekerülésnek az a legfontosabb eleme, hogy milyen diplomád/végzettséged van ? Azt hittem a 18 évesek már nem ennyira naívak.
Elárulom, édes, hogy a parlamentben ülők kb 40%-a nem rendelkezik középfokúnál magasabb szintű végzettséggel. Ez talán arról árulkodik, hogy más feltételei vannak ennek.
Ja és a másik - valószínű, hogy egyetlen darab jó politikai pozícióra jelentkezők száma meghaladja az ötezer főt, akikhez képest neked semmi előnyöd nincs (nem Gyurcsány vagy Orbán az apád, nem rendelkezel tapasztalattal, nemzetközi pályafutással).
Egy politológia v szociológia (bölcsész) diplomával pedig az emberek általában a McDonaldsban szoktak kikötni. De azért reménykedj csak. Biztosan az nyer majd, aki élénkebben képes fantáziálni....
és nem azt mondtam h a parlamentbe szeretnék feltétlenül bekerülni, hanem a politikai életbe. magyarul egy pártban is szívesen dolgoznék. és persze, ott biztos 8 általánost, meg szakmunkást végzett emberek vannak, sőt még csövest is bevesznek szerintem, nem kell nekik egy rendes szakmával rendelkező ember.
a diplomát nem arra akarom felhasználni h "jajjj de jó diplomás vagyok, adjatok állást!", hanem hogy az egyetemi évek alatt tapasztalatokat szerezzek, kapcsolatokat építsek, és így kerüljek be valamelyik pártba. és ez nagyon nem lehetetlen. lehet h ugyanannyit keresnék vele mint egy mcdonaldsban, de menj te oda wc-t pucolni meg sajtburgert készíteni.
"azért választottam ezeket a szakokat, mert mégiscsak jobb, ha értek valamihez."
Szerintem meg olyan politikusok kellenének, akik értenek valamihez, tudják, miről beszélnek, vitatkoznak.
Nem olyanok, akik vagy az egyetemi padból rögtön a politikai életbe kerülnek és okoskodni akarnak nulla munka- vagy élettapasztalattal (és ezt az egyetemen nem lehet szerezni!), vagy idősebb, de még így is semmihez nem igazán értő, viszont nyomulni tudó, beszűkült pártkatonák.
Ez a "hát azért mégiscsak érteni kellene valamihez" felfogás hihetetlenül felidegesít.
És érdekes, hogy csak pártok keretében gondolkozol - ez is mutatja a törtető egyéniségedet, ami ma is jellemző, és szerintem nagyon rosszat tesz. Ez a mindegy, hogy hogyan, csak kerüljek oda. Az fel sem merül, hogy más úton - minisztériumban dolgozva, civil szervezetnél stb., de párton kívül valósítsd meg azt, amit leírtál.
Ha akarod, csináld, de majd az egyetemen rádöbbensz a realitásokra, készülj fel. Egyébként szerintem is választhattál volna jobb szakot is a tervedhez, gazdasághoz fikarcnyit sem fogsz érteni ezekkel, illetve a Corvinuson sokkal jobbak ezek, mint az ELTE-n.
*nagyon rosszat tesz a politikai életnek
Egyébként 20/L voltam a Corvinusról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!