Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen egyetemi szakkal van...

Milyen egyetemi szakkal van legnagyobb esélyem bekerülni a politikai életbe?

Figyelt kérdés
jelöltem politológiát, szociológiát, és társadalmi tanulmányokat, meglátjuk, hova vesznek fel. ha végeztem, a politikában szeretnék majd dolgozni. ezekkel a szakokkal van lehetőségem vannak elérni ezt a célt?
2011. máj. 30. 21:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Igen, ezek elég jó szakok hozzá.
2011. máj. 30. 22:13
 2/22 anonim ***** válasza:

Attól függ.

A politikai életen belül mit akarsz konkrétan csinálni, és miért?

2011. máj. 30. 22:13
 3/22 anonim ***** válasza:
Na miért, miért? Hát pénzért.:D
2011. máj. 30. 22:19
 4/22 A kérdező kommentje:
mit szeretnék csinálni? egyelőre nem tudom pontosan. szeretnék egy párthoz csatlakozni, és meglátjuk, milyen feladatokat bíznak rám. például szívesen dolgoznék önkormányzatban, mint képviselő, vagy lennék elemző a pártnál. aztán később lehet hogy megpróbálnék bekerülni a parlamentbe. a terveim még homályosak, de az biztos, hogy a politika közelében szeretnék dolgozni.
2011. máj. 30. 23:11
 5/22 anonim ***** válasza:

értem tehát a lényeg hogy dolgozni ne kelljen.

egyébként az elemző az alkalmazott közgazdaságtanra jár...

2011. máj. 31. 04:54
 6/22 A kérdező kommentje:

ki mondta, hogy nem akarok dolgozni? nem értem miért kell rögtön a legrosszabbat feltételezni.

kíváncsi vagyok, hogy bírnád, ha mondjuk parlamenti képviselőként bent tartanának este 10ig, vagy kampánykörútra mennél és heteken keresztül alig látod a családodat.

2011. máj. 31. 07:13
 7/22 anonim ***** válasza:

Nos, pont erre voltam kíváncsi, arra, hogy mit írsz motivációként.

Azt írtad, be akarsz kerülni a parlamentbe, képviselő akarsz lenni, mert az jó. Nem azt, hogy szeretnél kiváló szakember lenni, és ezt az ország javára fordítani, megpróbálni kezelni a szociális/gazdasági stb. problémákat. Ilyen emberből rengeteg van... Mitől gondolod, hogy jobb politikus lennél, mint bárki?

Egyébként be lehet kerülni pártkatonaként, igen, nem kell hozzá különösebb tudás. Ebben az esetben sem a papír/végzettség számít elsősorban, hanem a párthűség, valamint kell egy törtető, gátlástalan személyiség.

Kár, hogy a politikusok többsége ilyen, semmihez nem értő, csak jó pártember. Vagy éppen frissen egyetemről kikerült, előtte soha nem dolgozó, tapasztalat nélküli valaki.

Megpróbálhatod, de nagy a verseny a helyekért. És egy lennél a sok közül - kár...

2011. máj. 31. 09:48
 8/22 anonim ***** válasza:
Egyébként melyik egyetemen jelölted ezeket a szakokat?
2011. máj. 31. 09:53
 9/22 A kérdező kommentje:

jajj istenem, már megint megy itt a kalkulálás... ki a halál mondta hogy nem szeretnék az ország javára tenni? ha ez így lenne, húznék el a fran.cba külföldre, mint ahogy mindenki teszi.

ha már ennyire kíváncsiak vagytok h mit szeretnék csinálni konkrétan akkor leírok 1-2 példát:

-oktatásügy megreformálása

-emberek gondolkodásának megváltoztatása magyarországról (hogy magyarország nem szar, hanem jó, bár ez úgysem fog sikerülni, mert nyugathoz képest így is le vagyunk maradva, és a híres magyar pesszimizmust úgysem lehet csak úgy megváltoztatni)

-magyar hagyományok felelevenítése, de nem erőszakosan nyomnám az emberek képébe, csak akinek van kedve, csatlakozhat pl. egy ezzel foglalkozó egylethez.

-a hétköznapok bús és szomorú valóságáról elterelni a figyelmet, jobb életkörülmények biztosításában részt venni, a káros, s.zar dolgokra felhívni a figyelmet, mint pl a facebook, a tv. de nem tiltanék tőle senkit természetesen, pedig szívesen megszüntetném a facebookot itt magyarországon.

-segíteném a családokat, felhívnám a figyelmet a helyes gyereknevelés fontosságára, továbbá létre lehetne hozni több lelkisegély szolgálatot, mert szerintem lenne rá bőven igény.

-esetleg egy szesztilalom is ráférne az országra.

ezek főleg szociális intézkedések, amint látjátok, de nem tudom mi lesz belőle.

az ELTE-n jelöltem ezeket a szakokat.

2011. máj. 31. 14:25
 10/22 3rdeye ***** válasza:
te nem vagy nóóóórmális
2011. jún. 1. 22:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!