Milyen egyetemi szakkal van legnagyobb esélyem bekerülni a politikai életbe?
Attól függ.
A politikai életen belül mit akarsz konkrétan csinálni, és miért?
értem tehát a lényeg hogy dolgozni ne kelljen.
egyébként az elemző az alkalmazott közgazdaságtanra jár...
ki mondta, hogy nem akarok dolgozni? nem értem miért kell rögtön a legrosszabbat feltételezni.
kíváncsi vagyok, hogy bírnád, ha mondjuk parlamenti képviselőként bent tartanának este 10ig, vagy kampánykörútra mennél és heteken keresztül alig látod a családodat.
Nos, pont erre voltam kíváncsi, arra, hogy mit írsz motivációként.
Azt írtad, be akarsz kerülni a parlamentbe, képviselő akarsz lenni, mert az jó. Nem azt, hogy szeretnél kiváló szakember lenni, és ezt az ország javára fordítani, megpróbálni kezelni a szociális/gazdasági stb. problémákat. Ilyen emberből rengeteg van... Mitől gondolod, hogy jobb politikus lennél, mint bárki?
Egyébként be lehet kerülni pártkatonaként, igen, nem kell hozzá különösebb tudás. Ebben az esetben sem a papír/végzettség számít elsősorban, hanem a párthűség, valamint kell egy törtető, gátlástalan személyiség.
Kár, hogy a politikusok többsége ilyen, semmihez nem értő, csak jó pártember. Vagy éppen frissen egyetemről kikerült, előtte soha nem dolgozó, tapasztalat nélküli valaki.
Megpróbálhatod, de nagy a verseny a helyekért. És egy lennél a sok közül - kár...
jajj istenem, már megint megy itt a kalkulálás... ki a halál mondta hogy nem szeretnék az ország javára tenni? ha ez így lenne, húznék el a fran.cba külföldre, mint ahogy mindenki teszi.
ha már ennyire kíváncsiak vagytok h mit szeretnék csinálni konkrétan akkor leírok 1-2 példát:
-oktatásügy megreformálása
-emberek gondolkodásának megváltoztatása magyarországról (hogy magyarország nem szar, hanem jó, bár ez úgysem fog sikerülni, mert nyugathoz képest így is le vagyunk maradva, és a híres magyar pesszimizmust úgysem lehet csak úgy megváltoztatni)
-magyar hagyományok felelevenítése, de nem erőszakosan nyomnám az emberek képébe, csak akinek van kedve, csatlakozhat pl. egy ezzel foglalkozó egylethez.
-a hétköznapok bús és szomorú valóságáról elterelni a figyelmet, jobb életkörülmények biztosításában részt venni, a káros, s.zar dolgokra felhívni a figyelmet, mint pl a facebook, a tv. de nem tiltanék tőle senkit természetesen, pedig szívesen megszüntetném a facebookot itt magyarországon.
-segíteném a családokat, felhívnám a figyelmet a helyes gyereknevelés fontosságára, továbbá létre lehetne hozni több lelkisegély szolgálatot, mert szerintem lenne rá bőven igény.
-esetleg egy szesztilalom is ráférne az országra.
ezek főleg szociális intézkedések, amint látjátok, de nem tudom mi lesz belőle.
az ELTE-n jelöltem ezeket a szakokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!