Aki hagyományos képzésben vesz részt (osztatlan,5 éves egyetem), annak meddig kell befejeznie?
Nem rólam van szó, "az a bizonyos ismerősöm" több mint 5 éve kezdte az egyetemet, és mintha hallottam volna valami olyan pletykát, hogy ez év júniusáig a hagyományos képzésben tanulóknak be kell fejezniük az egyetemet, mert megszűnik ez a képzési forma, és az egész tanulmányuk megy a levesbe.
Mit tudtok erről?
aki osztatlan (nem bologna-s) képzésben vesz részt, azaz pl. jog-,gyógyszerész-,orvos-,fogorvoshallgató, annak az állam 12 helyett 14 finanszírozott félévet biztosít.
Én biztosan tudom az általános orvosit, oda járok. Itt 12 félév a képzés hossza, 14 félévet biztosít az állam ingyen. Azaz, két félévet van lehetősége mindenkinek itt úgymond, csúsznia, utána fizetsz ha még folytatod.
Olyan nincs, hogy elveszik az egész eddigi tanulmányuk.
Úgy van, hogy a képzés megszűnése után x (nem tudom pontosan mennyi) évig még meg kell hirdetni a tárgyaikat. Utána pedig az akkor létező képzések helyettesítő-tárgyaival tudják teljesíteni a tanulmányaikat.
Valószínűleg az történt, hogy mivel már régen be kellett volna fejeznie a tanulmányait, egy kicsit arra akarták őket rávenni, hogy ne húzzák a végtelenségig, hanem fejezzék már be.
De azt tudni kell, hogy ha megszűnnek a nekik meghirdetett tárgyak, sokkal macerásabb lesz befejezniük a képzést, minden félév elején lehet szaladgálni a tanárokhoz meg a TO-ra, hogy pontosan mit és hogyan kell felvenniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!