Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha elvégzem az ELTE germaniszt...

Ha elvégzem az ELTE germanisztikát már folyékonyan fogom tudni a németet?

Figyelt kérdés
most még csak 8-os vagyok :D csak érdekel mert szeretem a német nyelvet
2011. máj. 16. 13:27
 1/8 anonim ***** válasza:
kb 90-100 milliónyian e nélkül is folyékonyan beszélnek németül
2011. máj. 16. 13:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

nyelvszakon nem a nyelvet tanítják meg, hanem a nyelvet használni, illetve a kultúrába kapsz betekintést.

El lehet végezni nyelvszakot úgy is, hogy nem beszélsz folyékonyan. Nem nyelvtanfolyam elsősorban, ezért is elvárás, hogy amikor odamész, már felsőfokon beszélj.

2011. máj. 16. 14:46
 3/8 anonim ***** válasza:
38%
jah, fogsz tudni adni sajtburgert kólával németül is...
2011. máj. 16. 15:05
 4/8 anonim ***** válasza:

te tudatlan, szerinted majd diplomás minimálbért fizetne egy gyorsétterem, ha végtelen emberből válogathatnak középvégzettségűek közül?

Már csak magántanárként nagyon jól meg lehet élni a német nyelvvel, és akkor még nem is beszéltem a mesterképzésekről...

2011. máj. 16. 15:47
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha tényleg szereted magát a német nyelvet, nem zavar, hogy tanárként, tolmácsként, fordítóként végzed, akkor nyugodtan.

Ám a német amúgy is eleve egy tucatnyelv, mint az angol és francia, rengeteg ilyen tanár/tolmács/fordító van szerte az országban, akik küzdenek egy rendes munkáért. Ha mellette tanulsz egy ritka nyelvet (orosz, kínai, japán), akkor két kézzel fognak utánad kapkodni.

Viszont itt is igaz a mondás, hogy "az egyetem nem ad tudást, csak papírt". Rengeteg ember van, akik önszorgalmukból, egy-két külföldön töltött év vagy tanfolyamnak köszönhetően beszélnek perfekt németül. Egy germanisztikán inkább olyan tantárgyaid lehetnek, mint Németország történelme a germán hódító törzsektől kezdve, vagy irodalom és nyelvtanórák, mint akár a gimiben, csak német nyelven.

Most látom, hogy még csak most végeztél az általános sulival.:D Szerintem középsulis éveid alatt bármikor megváltozhat a jövőképed, ami nem baj.:)

2011. máj. 16. 18:36
 6/8 A kérdező kommentje:
sajnos nem fogok ritka nyelvet tanulni :( angolt és németet fogok a gimiben. akkor így nem lehetek tolmács, fordító mert ilyenből milliók vannak és milliók keresnek munkát igaz?
2011. máj. 16. 19:58
 7/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Gimikben nem tanítanak ritka nyelveket, ez így van, az ilyet önszorgalomból lehet tanulni. Vagy más kérdés, hogy például egy ELTE orosz szakán inkább jobban rátenyerelnek magára a nyelvre, de ott is kell tudni az alapokat, de javítsatok ki, ha nem hülyeségeket beszélek.

Hát, hogy millió fordító van itt Magyarországon, az túlzás, max annyit mondanék, hogy évente 1000 anglisztikás és germanisztikás végez az egyetemeken, van akit érdekelt a tanulnivalója és mindent beleadott és van, aki kettesekkel végigbukdácsolta a vizsgákat.

Amiről én beszélek az inkább rám vonatkozik (most végeztem 12.-esként, anglisztikára akartam menni, de rá kellett döbbennem erre), kit tudja mi lesz 5-10 év múlva, milyen állások lesznek megüresedve. Remélem annyi idő alatt még az ország helyzete is jobb lesz.

2011. máj. 16. 20:38
 8/8 anonim ***** válasza:

"...ha nem hülyeségeket beszélek."

Úgy értem "ha hülyeségeket beszélek". Na! :D

2011. máj. 16. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!