Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Microsoft Access-ben mikor...

Microsoft Access-ben mikor melyik összesítést használjuk?

Figyelt kérdés

ezekre gondolok:

Group by

Sum

Avg

Min

Max

Count

StDev

Var

First

Last

Expression

Where

Link is jó lenne, mert nem találtam normális leírást sajnos. Előre is köszönöm!

2011. máj. 11. 16:21
 1/3 anonim ***** válasza:
Mi csak nemrég kezdtük el tanulni, és csak néhányat használtunk eddig: A Sum-al összeget kapsz, az Avg-vel átlagot, a Min a legkisebb, a Max a legnagyobb értéket adja ki (a feltételnek teljesülők közül). A Where-ről annyit tudok, hogy azt nem lehet megjeleníteni.
2011. máj. 11. 16:30
 2/3 A kérdező kommentje:

pont ezeket tudom én is, meg a Countot (megszámolja).

Igazából a Where érdekelne a legjobban, mivel azt már többször is láttam, de fogalmam nincs mit jelent.

2011. máj. 11. 19:04
 3/3 anonim válasza:
100%

Csoportosítások, összesítések használata lekérdezésekben

Az Access-ben lehetőség van arra, hogy a tábla egyes mezőiben levő adatok alapján csoportokat képezzünk és valamilyen összesítést végezzünk rájuk.

Készítése

Hozzunk létre egy lekérdezést, majd válasszuk a Nézet (View) menü Összesítés (Totals) pontját! Ekkor a QBE rácsban megjelenik az Összesítés (Total) sor, melynek értékei a következők lehetnek:

GROUP BY: e mező értékei adják a csoportokat. Ha egy másik mezőnél is szerepel a GROUP BY, akkor ez az előző alcsoportjait fogja adni.

Valamilyen összesítő függvény: ezekkel végezhetünk statisztikai jellegű számításokat a létrehozott csoportokon.

WHERE: ha a mező feltételként szerepel. Csak a beírt feltételeket kielégítő rekordok fognak szerepelni az összesítésben.

EXPRESSION: ha olyan dolgot kívánunk kiszámítani, amelyre nincs összesítő függvény.

Összesítő függvények

SUM: az adott mezőben levő értékek összegét számítja ki.

AVG: az adott mezőben levő értékek átlagát számítja ki.

MIN: az adott mezőben levő értékek közül a legkisebbet adja eredményül.

MAX: az adott mezőben levő értékek közül a legnagyobbat adja eredményül.

COUNT: az adott mezőben levő értékek számát határozza meg. Ha az adott mezőben NULL értéket talál, azt nem veszi figyelembe. Ha a NULL értékeket tartalmazó rekordokat is be akarjuk számítani, akkor a COUNT(*) kifejezést használjuk.

STDEV: az adott mezőben levő értékek szórását számítja ki.

VAR: az adott mezőben levő értékek varianciáját (szórás négyzete) számítja ki.

FIRST: a rekordok közül az elsőnek adja vissza az adott mezőben tárolt értékét.

LAST: a rekordok közül az utolsónak adja vissza az adott mezőben tárolt értékét.

2013. máj. 12. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!