Lehet nem jó helyre de kérhetnék egy tanácsot? Többi
lent.
Figyelt kérdés
szóval: egy kitűnő tanuló gyerek vagyok az általános iskolába és nincsenek nagyobb gondjaim a tanárokkal ,de a biológia tanárom eléggé "bolond" és kaptam tőle egy szaktanárit mert beszélgettem és nevettem ami nem igaz mert a padtársam kérdezett tőlem valamit és a jobbról mellettem ülő srác pedig nevetgélt. És most ott van az ellenőrzömben 1 osztályfőnöki dicséret közvetlen alatta pedig egy szaktanári.a szüleim nem szeretik ha valami rosszat hallanak de semmi komoly nem szokott lenni. és ezt akarom kérdezni hogy hogy tálaljam ezt a szüleimnek ?
2011. máj. 5. 20:16
1/10 anonim válasza:
Pont így, ahogy ide leírtad!
2011. máj. 5. 20:20
2/10 anonim válasza:
egyszerűen mond el nekik, amit most leírtál. Az írásod alapján jó neveltetést kaptál, így biztosan csodás szüleid vannak:) nem lesz baj, ők is voltak fiatalok.
2011. máj. 5. 20:20
3/10 anonim válasza:
Ezt mondd el a szüleidnek ugyanígy. Szépen, nyugodtan. Hiszen ha tényleg így történt, akkor nem a te hibád, hogy beírt a tanár.
Én a helyedben a tanárhoz is odamennék, és elmondanám, hogy pontosan mi volt, és hogy neked ebből mekkora kellemetlenséged lett otthon. Hidd el, ha udvariasan beszélsz, és viselkedsz, akkor megenyhül a tanár.
2011. máj. 5. 20:22
4/10 anonim válasza:
Hát sajnálom, vannak hülye tanárok. Egy ismerősöm azért kapott szaktanárit mert kinézett az ablakon órán!!! Nos, normális az ilyen? Mondjuk köztudott hogy a tanár egy idióta, meg szereti osztogatni az intőket.
2011. máj. 5. 20:26
5/10 anonim válasza:
Mond el simán, ha igaz amit írtál biztos nem lesz probléma otthon csak aláírják és kész.
Am mindenhol vannak érdekes tanárok. Én azért kaptam szaktanárit, mert többször hangosan tüsszentettem és ezzel zavarom az órát.
18/L
2011. máj. 5. 20:37
6/10 A kérdező kommentje:
és hogy mondjam el neki tehát mi legyen a "szövegem" ?
2011. máj. 5. 20:57
7/10 anonim válasza:
Anyu/Apu ne legyetek mérgesek rám, kaptam egy szaktanárit, mert...(nincs kedvem leírni a történetet, de gondolom el tudod mondani te is)
2011. máj. 5. 21:01
8/10 anonim válasza:
Semmi körítés, csak a tényeket. "anya, apa, kaptam egy szaktanárit, de hadd mondjam végig, mi történt " és mondd el, mi történt, próbáld meg nem szidni a tanárt és ne tegyél olyan kijelentéseket, hogy "nem az én hibám volt", hanem inkább "úgy érzem, hogy ebben a helyzetben én nem voltam hibás"
2011. máj. 5. 21:01
9/10 anonim válasza:
Ne azzal kezd, hogy "szaktanárit kaptam", mert lehet, hogy bepöccennek, és végig sem tudod mondani.
Azzal indíts, hogy "képzeljétek, a valamit kérdeztek tőlem, közben mellettem vihogott valaki.. bla bla.. a tanár meg azt hitte én viháncolok. Szaktanárit adott."
2011. máj. 5. 21:34
10/10 anonim válasza:
Szerintem pont hogy jobb kibökni az elején mi a helyzet, mert különben olyan lenne, mintha csak el akarná sumákolni:) Az én szüleimnél ez vált be jobban, de majd a kérdező eldönti, az ő szüleit ő ismeri:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!