Ez a konfig jól összeillik? Tuning téren kérhetnék pár tanácsot adni, melyiket mennyire lenne érdemes felhúzni?
Ez lenne a konfig:
ház: CM Centurion 5 II
ház hűtők: ARCTIC COOLING F12 Pro PWM (felül)
2DB ZALMAN ZM-F3 (oldalt)
CPU: INTEL Core i7-2600K (tuningolnám)
XPU hűtő: THERMALTAKE Frio OCK
alaplap: MSI P67A-GD65
RAM: CORSAIR 12288MB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 (ha lehet tuningolnám)
táp: Chieftec-CFT-850G-DF
VGA: 2 DB PNY GTX 570 SLIbe kötve
SSD: KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G
HDD: WD 1000GB Caviar Blue 7200rpm 32MB SATA3 WD10EALX
DVD: NEC AD-5260S
Kérdéseim, hogy ha tuningolok, de nem überbrutálisan, akkor a tuningolt hardware élettartama lecsökkenhet? Valamint tudnátok pár tippet adni, hogy mit hogyan, mennyire szoktak? Az alaplapon elég benyomnom az OC gombot és már kész is? A legideálisabban felhúzza feszültséget vagy a bioszban is kell állítanom valamint? Tudom, hogy felesleges még tuningolni, de ha megtehetem akkor miért halasszam későbbre? Gondolom azt mondhatjátok, hogy minek a 12giga ram, de most inkább megveszem egybe mint félév múlva 2ezerrel olcsóbban azt a plusz 4gigát valamint hogy minek 2 gtx 570, azokhoz meg 20ezerért hozzájutottam hála egy webshopos hibának valamint a webshop figyelmetlenségének. Eladni nem akartam az egyiket, mert gondoltam ha már megvettem tényleg legyen egy ütősebb gépem. Prociból 2500k-t akartam de így a 2 VGAhoz gondolom inkább illene a 2600k ami tuningolva se biztos, hogy kitudja használni az SLI adta teljesítményt. Remélem tudtok válaszolni a kérdésekre és reagálni a konfigra. KÖszönöm őket előre is. Üdv, István
Elég jó kis konfig..ha a procid akarod húzni azt tedd a BIOSban sajnos ehhez én se értek:S
Amúgy nekem is i7-2600Km van és én nem húzom(pár év múlva ráér)..amúgy jelentősen lecsökkenti az élettartalmát.
Overlock gomg arra való, (nekem is msi lapom van) ha kapcsolgatod, akkor 5,10,15,20%-al emeli meg az fsb-t, tehát igy a biosba nem kell, de mivel a te processzorod K-s(nincs szorzózár) így csak emelsz a szorzón és kész a tuning. Esetleg érdekel merre kell ezt biosba tenni, akkor tudok segiteni.
Élettartamról anyit, hogy azért függ az a procid hütésétöl is. Amit meg te választottál hütöt az nagyon is jó ehez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!