Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségizők! Melyik feladatot...

Érettségizők! Melyik feladatot választottátok a szövegalkotásnál? És mi a véleményetek, hogy sikerült?

Figyelt kérdés

Én a novellaelemzést választottam, viszont a feladat az volt, hogy

"Értelmezze Móricz Zsigmond alábbi novelláját! Értelmező elemzésében térjen ki arra, milyen művészi eljárások, nyelvi-stilisztikai megoldások jelzik, hogy az elbeszélő érzelmileg azonosul a főhőssel!"

Szerintetek, ha csak a novellát elemeztem 5 oldalban, de erre nem tértem ki igazán, attól még jó lehet az elemzésem?

2011. máj. 2. 18:39
 1/8 anonim ***** válasza:

tartalmilag nem,mert nem a kérdésre válaszoltál.

énis ezt írtam 4és fél oldal, ebből 1 oldalban válaszoltam erre a kérdésre

2011. máj. 2. 18:47
 2/8 anonim ***** válasza:

Hát, az elég súlyos hiba azért...végig a tartalom beszéltél meg tetőpont stb? Elfelejtetted a kérdést?:)

Én is ezt választottam, háromnegyed oldal lett a kérdésre a válasz.

2011. máj. 2. 18:49
 3/8 A kérdező kommentje:
De tudtam, hogy mi a kérdés, csak fogalmam sem volt, hogy mit tudnék írni róla. Viszont a novellát szerintem nagyon jól elemeztem, elég sok mindent leírtam benne, tetőpont, alapszituáció, csak annyit írtam bele, hogy sajnálja a lányt. Szerintetek akkor áthúzzák az egészet, hogy feladat megértése rossz, és ezért az egész nulla pont, vagy mennyit veszítek el így?:S
2011. máj. 2. 18:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Én is ezt választottam. 6 oldalt írtam, ez tele utalásokkal, amiben a kislány az igazából Móricz szemszöge, aztán párhuzamot vontam Móricz Égi madár c. novellájával és ebben is kifejtettem, hogy az írónak a szabadság a legfontosabb, bla, bla, bla...
2011. máj. 2. 18:51
 5/8 A kérdező kommentje:
Szégyen... :S Pedig a szövegértés úgy néz ki, max pont körül lesz és a tételek is menni fognak max pont körülire, mindegyiket megtanulom. :S De ha ezért nagyon sokat levonnak, akkor buktam az ötöst és a négyest is... :S
2011. máj. 2. 18:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Én az érvelésnél a korstílusokról feledkeztem meg, akkor tartalmilag hány pontot vonhatnak le?
2011. máj. 2. 19:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem pont fordítva: a szövegértésben benéztem pár feladatot -6-7 pont a 40-ből, viszont 4 és fél oldalban úgy gondolom maximálisan teljesítettem a második részt. Remélem a tanárom is így gondolja és a figyelmetlenségek ellenére 90 fölött lesz..
2011. máj. 2. 21:16
 8/8 anonim válasza:
A verselemzést választottam és szerintem sikerült.
2011. máj. 2. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!