Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy lehet ezek mellett...

Hogy lehet ezek mellett koncentrálni a fontosabb dolgokra? Kivagyok készülve teljesen.

Figyelt kérdés

Elsős vagyok a gimiben. A matek nagyon nehéz,bukásra állok belőle. 1 hét múlva írunk egy 2 órás évzáró vizsgát,ami eldönti azt,h osztályt ismétlek vagy sem.Ideges vagyok,stresszes de nagyon. 140 oldal anyagot kell átvennem pár nap alatt. Ez még talán menne is,de a testvéreim folyamatosan zajonganak,rohangálnak(ráadásul kis lakásban lakunk...). Ha én próbálom őket nyugodtan fegyelmezni egyből leordít anyu. Ma hazajöttek láthatásról a testvéreim,apám részéről jöttek a beszólások,a mamájuk részéről:nem kaptam húsvéti ajándékot,tesóim mind kaptak (ezt minden ünnepkor eljátsszák),kaptak pénzt is,nekem nem küldtek semmit(9 éve,mivel nem vagyok apám gyereke). Anyu tojik rá,azt mondja h nem érdekli. Nagyon ideges lettem,legszívesebben beszólnék az egész családjának. Nem tudok egyszerűen koncentrálni. Kapom a beszólásokat meg a zajt a családomtól. Ha bemerem csukni az ajtót,2p és kinyitja valamelyikük.

Hogy tanuljak normálisan?Vagy h érjem el azt h anyu ne csak engem szidjon állandóan,mikor látja h nem kevés dolgom van?

2011. ápr. 25. 18:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Jó idő van, menj ki egy közelbe lévő parkba tanulni. Vagy könyvtárba, ott általában nem zajonganak. Meg suli után korrepetálhatna valamelyik ismerősöd, akár a suliban is. Nem fognak onnan kidobni titeket. Hajrá.
2011. ápr. 25. 19:24
 12/21 anonim ***** válasza:

1., Délután suliban maradsz és/vagy könyvtár

2., Lemész a parkba

3., Ritka nagy bajban vagy ha neked az elsős gimis matek nehéz. Lehet inkább hanyagolni kéne a gimnáziumot és valami szakmunkásba átiraktozni... Vagy esetleg legközelebb tanulni év közben, ha már ennyire nem megy a matek...

4., Sőt, olyan nincs is, hogy nem megy az elsős matek. Ha nem vagy debill akkor annak mennie kell - persze nem tanulás nélkül. Mondjuk inkább azt, hogy egész évben nem volt kezedben matekkönyv. Húzzál most bele, vagy menj pótvizsgázni. Az sem világvége ám és akkor ott az egész nyár rá...

2011. ápr. 25. 19:34
 13/21 anonim ***** válasza:

Nálunk is ugyanez volt a helyzet. Én a városi könyvtárba jártam netezni, és ott fedeztem fel, hogy van tanulószoba. Beszéltem a könyvtárossal. beiratkoztam egy évre (diákbérlet nem drága), és vagy a tanulószobában, vagy az olvasóteremben tanultam, attól függően hol voltak éppen kevesebben. És senki sem zavart, sőt, még tanulótársat is találtam magamnak (és igen jó barátnők lettünk közben, egymást korrepetáltuk, mert más volt az erősségünk).

Ja, és a tanulásra is jobban rávettem magam, mert suli után egyből oda mentem (nagy kerülő lett volna haza menni meg vissza), és tanultam. És addig nem mentem haza, míg kész nem lettem a leckével, és mivel nagyon haza akartam már menni, így siettem. :) Meg ott nemigen terelte el semmi a figyelmem.

Mondjuk én szerencsére menzás voltam, üres gyomorral nehéz lett volna a tanulás.

2011. ápr. 25. 19:57
 14/21 A kérdező kommentje:

Osztályfőnök,iskolapszichológus,kollégium kizárva. Mivel sokszor én vigyázok a tesókra,így itthon kell lennem. Kb este 9-től van a legnagyobb nyugi,már próbálkoztam az esti tanulással,hát nem jó de nem is olyan rossz. Most meg lesz oldva a probléma,át fogok iratkozni jövőre egy kicsit könnyebb suliba. Menni megy a matek,de nem ennél a tanárnál. Nekem fontos az h a tanár jól magyarázzon és az órán legalább az anyag 50%-át megértsem. Itt sajnos nem megy,a tanárunk egy elmebeteg,otthon pedig nem volt aki segítsen(más sem ért rá korrepetálni) Most kezdem igazán összeszedni magam,ma is reggeltől tanulom a matekot...

Itt van egy park a közelben,de az is tele van visongó gyerekekkel,meg úgy az egész nem tetszik...esetleg még az erkélyre tudok kiülni tanulni :D

Írok privit,19:04!:)

Köszi a válaszokat !

2011. ápr. 25. 21:23
 15/21 anonim ***** válasza:

"Nekem fontos az h a tanár jól magyarázzon és az órán legalább az anyag 50%-át megértsem"

Ezt a dedós általános iskolás hozzáállást legjobb, hogyha még most elfelejted, hogyha terveid között szerepel a felsőoktatás. Különben egy félévet sem fogsz tudni elvégezni egyetemen vagy főiskolán.

A tanár dolga az órán nem az, hogy a szádba rágja az anyagot. Hanem az, hogy adjon egy keretet, amit te otthon megtöltesz.

2011. ápr. 26. 09:09
 16/21 anonim válasza:

19:04 es vagyok :) Mond el hogy mit kell megtanulnod én mindig is jó voltam matekból, jártam versenyekre stb.. Ha tudok segítek, de akkor télleg írj privit :)

15/L

2011. ápr. 26. 11:18
 17/21 anonim ***** válasza:

"Ezt a dedós általános iskolás hozzáállást legjobb, hogyha még most elfelejted, hogyha terveid között szerepel a felsőoktatás."

A tanár feladata, hogy jól magyarázzon, a tanóra arra van, hogy a diákok figyeljenek, megértsék, és otthon már csak minimálisan kelljen foglalkozni a dologgal. Ha nem így lenne, akkor iskolába is kár lenne járni, hiszen a neten úgyis rajta van minden. A tanáraink is ezt mondták mindig, úgyhogy ne te olts már le egy olyan diákot, aki a szar matektanárja miatt nem tudja megérteni az anyagot.

2011. ápr. 26. 12:11
 18/21 anonim ***** válasza:

"A tanár feladata, hogy jól magyarázzon, a tanóra arra van, hogy a diákok figyeljenek, megértsék, és otthon már csak minimálisan kelljen foglalkozni a dologgal. "

Nem. Ez az ÁLTALÁNOS iskola. Ott az Ági néni szépen a szádba rágja a betűket, a szorzást, az összeadást meg Petőfi életpályáját.

A középiskola már elvár némi önállóságot (sajnos még mindig jóval kevesebbet, mint kéne...). A felsőoktatásban meg az előadónak sok feladata van, de az semmiképpen sem, hogy úgy adja elő az anyagot, hogy otthon már csak minimálisat kelljen készülni... Végeztél te egyetemet? Ismerős a vizsgaidőszak kifejezés, mikor az ember kávén és koffeintablettán él 3 óra alvás és 20,5 óra tanulás mellett?

Az meg egy vegytiszta baromság, hogy "akkor a netről is meg lehetne tanulni". A tanár megmutatja a logikai összefüggéseket az órán és ad egy irányvonalat, ami alapján OTTHON meg tudod tanulni az anyagot. Az irányvonal nélkül aligha értené meg a nebuló a másodfokú egyenleteket, ellenben ha arra kéne várni, hogy megtanulja a megoldóképleteket az órán akkor 20 matekóra kéne egy héten...

A tanárra meg könnyű mutogatni, gondolom te is voltál iskolás (remélem...), így tudhatnád, hogy ha rosszul teljesítesz akkor MINDIG A tanár a hülye, sz@rul adja le az anyagot, nem jól magyaráz, stb. Érdekes módon gondolom a 30 fős osztályból a kisasszonyon kívül nem állnak még 29-en bukásra...

2011. ápr. 26. 12:50
 19/21 A kérdező kommentje:

"A tanár feladata, hogy jól magyarázzon, a tanóra arra van, hogy a diákok figyeljenek, megértsék, és otthon már csak minimálisan kelljen foglalkozni a dologgal. Ha nem így lenne, akkor iskolába is kár lenne járni, hiszen a neten úgyis rajta van minden. A tanáraink is ezt mondták mindig, úgyhogy ne te olts már le egy olyan diákot, aki a szar matektanárja miatt nem tudja megérteni az anyagot."

Egyetértek,köszi.

19:04, bocsi tnap nem írtam privit,ma írok!:) És neked is köszi.

2011. ápr. 26. 12:53
 20/21 A kérdező kommentje:

A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.

Te most mindenkibe bele akarsz kötni? " Végeztél te egyetemet,remélem jártál iskolába" és társai. Ne h azt hidd h az egyetemet végzők olyan nagyon okosak és önállóak... Sőőőt.

Csak mellesleg... 25-en vagyunk az osztályban,és 15 bukásra áll. Nem csak mi vagyunk ilyen helyzetben,mert a felsőbb osztályokban is buknak,nem 1! Oké hogy nem mindig a tanár hibája,de most sajnos igen. Ha ismernéd,más véleményen lennél! :)

2011. ápr. 26. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!