Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy tudák diákmunkát vállalni...

Hogy tudák diákmunkát vállalni érettségi után? .

Figyelt kérdés
...ugyebár érettségi után nekem megszűnik a tanulási jogviszonyom a mostani középsuliban, de még nem járok egyetemre, tehát a kettő közt vagyok. Így hogy tudok diákmunkát vállalni? 18/L
2011. ápr. 19. 23:47
 1/6 anonim ***** válasza:
A jogviszonyod 2011. október 31.-ig tart. Tehát eddig a diákigazolványod is ugyanúgy érvényes lesz, munkát is tudsz vállalni, hisz diák leszel. Ha meg továbbtanulsz, értelemszerűen lesz új jogviszonyod ősztől, de ha nem tanulsz tovább, október 31-ig akkor is megmarad.
2011. ápr. 19. 23:59
 2/6 A kérdező kommentje:
Tényleg addig jó? Csak mert tavaly egyik ismerősöm is jött velünk az egyik ilyen diákmunka szövetséghez, ő tavaly érettségizett, igaz őt nem vettél fel fősulira és így ő nem tudott dolgozni.
2011. ápr. 20. 00:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Sajnos a jogviszony nem tart október 31-ig, csak a diákigazolvány érvényes addig! Tavaly az egyik osztálytársam eléggé meg is szívta emiatt, mert már dolgozott is több hetet, amikor kiderült, hogy nem lesz ilyen papírja, és akkor nem adhatják ki a fizetését...

A megoldás az, hogy még most kérsz ki igazolást, arra úgysem fogják ráírni, hogy meddig vagy tanuló. Jobb fej titkárnők kiadják nyáron is egyébként, de elvileg nem kötelesek, mert már nem tart a jogviszony.

1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról

75. § (1) Megszűnik a tanulói jogviszony

d) gimnáziumi tanulmányok esetén az utolsó évfolyam elvégzését követő első vizsgaidőszak utolsó napján;

Ez azt jelenti, hogy a szóbeli érettségi utolsó napján fog megszűnni a jogviszonyod, valamikor június végén.

2011. ápr. 20. 00:34
 4/6 A kérdező kommentje:
értem, köszi a választ:) Akkor lehet megkérdezem a titkárságon, hogy adnak-e
2011. ápr. 20. 00:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha most kéred, akkor muszáj nekik adni. Ahogy mondták már, érettségi után lehet problémás a kikérése.
2011. ápr. 20. 12:24
 6/6 A kérdező kommentje:
mondjuk ezzel csak az a baj, hogy ahol én be vagyok jelentkezve diákmunkára, ott saját iskolalátogatásit adnak, amit az iskolával kell aláíratni:/
2011. ápr. 21. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!