A SOTE vagyis az orvosi egyetem lelkileg mennyire kemény?
és milyen jellegű dolgokat kell tanulni?
Figyelt kérdés
sziasztok. 21 leszek, nem tudom késő e meg hát a szorgalmam se a legjobb, bár mindig is érdekelt de most nagyon az orvosi pálya. az orvosi az aminek igazán látom értelmét, hogy érdemes tanulni, ellentétben ilyen bgf turizmus meg szállodai majomkodással szemben. a sotet egyszerűen nem lehet összehasonlítani egy egyetemmel sem. nem vagyok hülye de elég szar tanuló voltam az iskolában, nem érdekelt a suli, tanulás, inkább a sport felé orientálódtam tanulás helyett. szóval csak úgy tudnék bekerülni így első körben, hogy mondjuk a fizetős részre, aztán tepernék, hogy átkerüljek államira. hál isten van rá lehetőségem, hogy ha elkezdem akkor így is elkezdhessem. viszont érdekelne mennyire nehéz? tényleg minden szabadidőd rámegy? igaz, hogy élő kisállatokon is (nyulak, macskákon) kell kisérletezni? a vérrel boncolással vagyis az élettelen dolgokkal nincs bajom, de valahogy egy kisállatot ha elém tennének, hogy hajrá, és ahogy rám néz, és látom, hogy fél retteg, oké, hogy ez van ezen az úton, de valahogy úgy érzem itt megzakannék. érdekes az emberrel szemben, nincs ilyen érzésem, de talán azért mert az ember, érti tudja mi történik körülötte. szóval minden érdekel ezekkel a dolgokkal kapcsolatban. sok nyomasztó rész van? milyen jellegű a tanulás ott? fizika, matematika számolás egyenletek???? vagy inkább lexikális?
rengeteg kérdésem lenne még..... :D az érettségivel kapcsolatban az orvosira, hogy érdemes érettségizni?
nekem most már két emelt kell nem? és duplázhatok? vagy itt fontosak az évvégi jegyek is, hogy mit viszek? szóval mi a legoptimálisabb választás a tantárgyakkal?
2011. ápr. 10. 15:21
12/24 anonim válasza:
A trauma hat év az egyetem után, az idegsebészet szintén.
2011. ápr. 10. 15:22
13/24 anonim válasza:
A baleseti sebészet nem tudom pontosan hogy van. De szerintem ott külön van mellkassebészet meg stb. Mellkassebészet pl 8 év az egyetem után.
Szerintem biosz-kémia a legjobb párosítás. Lehet duplázni is, ha az neked jobb. De duplázni azoknak jó, akik a többi tárgyból nem állnak vmi fényesen. Aki kitűnővel csinálja végig a gimit, annak érdemesebb a sima módszerre hajtani.
De úgy is azt nézik, amivel több pontod lesz.
Egyébként szerintem ne tartson vissza, hogy később fogod elkezdeni. Rengeteg ember van az egyetemen, aki 21-23 éves korában kezdte el...
2011. ápr. 10. 15:26
14/24 A kérdező kommentje:
nagyon kössz a válaszokat! ha biosz kémia vagy fizikából érettségizek akkor majdnem minden tantárgyból leérettségiztem amiből csak létezik :D :D ugyanis testnevelés volt a választottam, plusz földrajz meg még német civilizáció, földrajz németül. valahogy a fizika biológiát jobbnak érezném....
ez az utolsó válasz meg még nagyobb erőt adott most ehhez, hogy 21-23 évesen is sokan kezdték el, tényleg nagyon kössz!
2011. ápr. 10. 15:45
15/24 anonim válasza:
Egyébként én biosz-fizikás voltam. Kicsit többet kellett szenvednem egyetemen a kémiával, de azért megbírkóztam vele:)
2011. ápr. 10. 16:02
16/24 anonim válasza:
Mindenképp biosz-kémiával menj. Én fizikával mentem, és azok is szenvednek a biokémiával, akik kémiával jöttek, hát még képzelj el engem... Amúgy a leghúzósabb szakterületek érdekelnek, oda csak a legkiválóbbak tudnak eljutni, hogy kösd fel a gatyád.
2011. ápr. 10. 21:20
17/24 A kérdező kommentje:
biosz kémia. értem. hát a kémia kemény lesz, egyébként így mit javasoltok, külön tanárral napi szinten vagy, hogy kezdjek hozzá, hogy eredményes legyen a tanulás???
2011. ápr. 10. 23:03
18/24 anonim válasza:
Különtanár segítsége jól jönne mindenképp, napi szinte felesleges, inkább heti 2szer 1-2órában. Tud adni iránymutatást, segít, hogy hogyan készülj egyedül, mutat praktikákat, segít a feladatokat begyakorolni, elmagyarázza, amit nem értesz. Szeptemberben érettségiznél újra, vagy mit tervezel? (még mindig az eredetileg 3. válaszoló vagyok:D)
2011. ápr. 11. 10:35
19/24 anonim válasza:
Ja, még annyit, hogy inkább most szenvedj kicsit a kémiával, míg csak ez van, hidd el meg fog térülni, sokkal könnyebb dolgod lesz vele az egyetemen, ha meg van a megfelelő alapod.
2011. ápr. 11. 10:36
20/24 A kérdező kommentje:
3. válaszoló! :D na szóval 20 vagyok nyáron leszek 21. én tavaly érettségiztem, mert nulladikos voltam meg év vesztes is. ha lehet így mondani, egy erős közepes érettségim van, az év végi jegyeimet inkább hagyjuk. most ősszel érettségi? szerintem nem lenne elég 6 hónap, hogy az alapoktól behozzam mindazt ami kell ide. ezért az érettségi kijavítása helyett is inkább a felvételi tárgyakra koncentrálnék, és dupláznék. ahogy írtad is, hogy ha nem tanultam jól akkor ezt az egyetemet, nem nekem találták ki. ezt is figyelembe véve, az a leglogikusabb megoldás, hogy egy év múlva így tavasszal. kell az az egy év. annak ellennére, hogy hangsúlyoztad, hogy sokat kell tanulni, ettől nem tartok, azért, csak mert eddig nem szerettem. ami érdekel, azt hamar megtanulom, és az anatómia hiába sok és nehéz, NAGYON ÉRDEKEL! ami nagyon nehéz lesz nekem az a kémia kémia kémia.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!