Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A SOTE vagyis az orvosi...

A SOTE vagyis az orvosi egyetem lelkileg mennyire kemény? és milyen jellegű dolgokat kell tanulni?

Figyelt kérdés
sziasztok. 21 leszek, nem tudom késő e meg hát a szorgalmam se a legjobb, bár mindig is érdekelt de most nagyon az orvosi pálya. az orvosi az aminek igazán látom értelmét, hogy érdemes tanulni, ellentétben ilyen bgf turizmus meg szállodai majomkodással szemben. a sotet egyszerűen nem lehet összehasonlítani egy egyetemmel sem. nem vagyok hülye de elég szar tanuló voltam az iskolában, nem érdekelt a suli, tanulás, inkább a sport felé orientálódtam tanulás helyett. szóval csak úgy tudnék bekerülni így első körben, hogy mondjuk a fizetős részre, aztán tepernék, hogy átkerüljek államira. hál isten van rá lehetőségem, hogy ha elkezdem akkor így is elkezdhessem. viszont érdekelne mennyire nehéz? tényleg minden szabadidőd rámegy? igaz, hogy élő kisállatokon is (nyulak, macskákon) kell kisérletezni? a vérrel boncolással vagyis az élettelen dolgokkal nincs bajom, de valahogy egy kisállatot ha elém tennének, hogy hajrá, és ahogy rám néz, és látom, hogy fél retteg, oké, hogy ez van ezen az úton, de valahogy úgy érzem itt megzakannék. érdekes az emberrel szemben, nincs ilyen érzésem, de talán azért mert az ember, érti tudja mi történik körülötte. szóval minden érdekel ezekkel a dolgokkal kapcsolatban. sok nyomasztó rész van? milyen jellegű a tanulás ott? fizika, matematika számolás egyenletek???? vagy inkább lexikális?
2011. ápr. 9. 17:25
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Először is,a Sote nem állatorvosokat képez.Tehát állatboncolás nincs.Hulla igen.És szerinted mire kíváncsiak,ha nem a lexikális tudásra?? Hogy mit gondolsz a cserebogarak nemi életéről?? Sok szorgalommal minden megtanulható.
2011. ápr. 9. 17:34
 2/24 anonim ***** válasza:

Nem SOTÉ-s vagyok, de orvosira járok.

Ezért megpróbálom figyelmen kívül a "sotet egyszerűen nem lehet összehasonlítani egy egyetemmel sem" részt.

Szóval tanulni azt kell. Sokat. Baromira sokat.

De az túlzás, hogy az embernek minden ideje rámegy. Persze ez a képességektől is függ. Vki könnyen tanul, vki nehezebben. Lehet, hogy ami vkinek 1 órába kerül, az másnak 1 nap.

De nekem az a tapasztalatom, hogy ha az ember normálisan beosztja az idejét, akkor igen is el tud menni néha szórakozni, lehet a családjával, pasizhat/csajozhat stb.

Persze nem minden este buli, de azért nem kell szeptembertől júliusig a szobában ülni a könyvek felett.

Viszont arra alapozni, hogy "felvesznek fizetősre, aztán majd teperek" hülyeség. Egyrészt ha vki nem tudja összeszedni a pontot államira, az elég kis eséllyel lesz egyetemen mondjuk szín ötös tanuló. Nem mondom, hogy lehetetlen, de szerintem ez ritka.

Másrészt nem csak neked kell jól tanulnod, hanem másnak ki is kell pottyannia. Sztem a legtöbb helyen ezzel csak hitegetik a diákokat:)

Érdemesebb inkább következő évben újra felvételizni (addig összehozni egy jobb érettségit), és elfogadtatni a tárgyakat, amit megcsinálsz fizetősön.

Vagy inkább kihagyni egy évet, és következőben elkezdeni.

Állatboncolás meg hát...

Nálunk élettan gyakon vannak patkányok. És sajnos egy-egy gyakorlatnál fel is kell áldozni párat. De mondjuk egy évben van kb 3 gyakorlat, amihez patkány kell, és kb. két csoportra van egy. Nem az, hogy akkor mindenkinek egy állat, és sorra gyilkoljuk őket....

Egyébként is el vannak altatva, nem kínozzuk...

Számolás meg egyenlet nem nagyon van. Még első évben kémián meg biostatisztikán van egy kis számolgatás, de utána jórészt magolás. Persze könnyebb, ha érted is amit tanulsz, nem csak magolod.

De sajnos nem olyan az anyag, hogy ha érted, akkor tudod is:P

2011. ápr. 9. 17:46
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

SOTÉ-n vagyok elsős jelenleg. Igen, azért elég nehéz, főleg az elején, mikor még nem vagy beleszokva. Anatómiát rettentő sokat kell tanulni, és ez tényleg seggelés, hogy leülsz és szépen megtanulod. Emellett az elején van kémia, fizika, amihez nem árt tudni számolni sem. Emellett vannak "kamu" tárgyak, szociológia, kommunikáció, ilyesmik. Ez nem állatorvosi, szóval én állatokkal nemigen találkoztam eddig, néhány évfolyamtársam leszámítva. Lelkileg annyiban kell bírni a strapát, hogy nem szabad összeroppanni, a célnak kell a szemed előtt lebegnie, és tökéletesen elkötelezettnek kell lenned. Jut idő a szórakozásra is, én úgy érzem elég, de többi egyetemista ismerősömhöz képest azért jóval kevesebb.

Lehetek őszinte? Ha már a középsuliban se bírtad a tanulást, nem hiszem, hogy ezt az egyetemet neked találták ki. Nem valószínű, hogy tudnál annyira teperni, hogy átkerülhess a fizetősről, és nem éri meg, hogy ilyen sok pénzt kidobjatok rá feleslegesen. Ettől még érdekelhet az orvosi pálya, olvasgathatsz róla, lehetsz hozzá értő laikus, ebben nincs semmi rossz.

2011. ápr. 9. 21:43
 4/24 A kérdező kommentje:

na az első válaszoló simán tovább léphetett volna, úgy érzem nem kérdeztem olyan hülyeségeket. tisztában vagyok vele, hogy nem állatorvosok lesznek a soten de a második válaszból kiderül, hogy van az is, de normális keretek között. szóval neked szeva

a másik két választ viszont nagyon nagyon kössz, "a sotet nem lehet összehasonlítani más egyetemmel szemben" sorry, nem úgy értettem, hülyén fogalmaztam, maga az orvosira értettem. a 3. választ is köszi, mert ez az egyik problémám, hogy én sem vagyok annyira biztos abban, hogy a linkség után olyan könnyen tudnék váltani. kettesekkel meg semmi értelme nem lenne elvégezni, ha fizetősön vagyok ha államin. teljesen igazad van, hogy ha a gimiben nem tanultam, nem valószínű, hogy ezt nekem találták ki, de ez nem veszi el a kedvem meg gyengíti az akaratom ezzel kapcsolatban. sőt! még jobban vonz, hogy tennem kell azért amit IGAZÁN akarok. szóval tényleg inkább az lenne a jó ha egy évet, ahogy írtad rászánok és megtanulom minimum a felvételi tárgyakat, megpályázva ezzel az állami részét. ez alatt legalább hozászokok, hogy tanulni kell ezen a téren.....

2011. ápr. 10. 00:20
 5/24 anonim ***** válasza:

"teljesen igazad van, hogy ha a gimiben nem tanultam, nem valószínű, hogy ezt nekem találták ki, de ez nem veszi el a kedvem meg gyengíti az akaratom ezzel kapcsolatban. sőt! még jobban vonz, hogy tennem kell azért amit IGAZÁN akarok. szóval tényleg inkább az lenne a jó ha egy évet, ahogy írtad rászánok és megtanulom minimum a felvételi tárgyakat, megpályázva ezzel az állami részét. ez alatt legalább hozászokok, hogy tanulni kell ezen a téren....."

Nah látod, ez a jó hozzáállás. Ha így állsz neki, akkor sikerülni fog:)

2011. ápr. 10. 00:37
 6/24 A kérdező kommentje:
kössz kössz! még annyi, hogy nagy különbségek vannak az orvosi egyetemek között????
2011. ápr. 10. 00:44
 7/24 anonim ***** válasza:
mindegyik 4 orvosi egyetem kitűnő Magyarországon!!
2011. ápr. 10. 09:54
 8/24 anonim ***** válasza:
3. válaszoló vagyok. Mind a 4 egyetem nagyon jó, kis különbségek vannak, hogy mit mikor tanítanak, valamelyik egyetemen a kutatás kicsit jobb, ellenben más kicsit rosszabb, de bárhol is végzed el, büszke lehetsz magadra, és nagyon jó diploma és szakmai tudás birtokába kerülsz.
2011. ápr. 10. 10:26
 9/24 anonim ***** válasza:
Még mindig 3. vagyok, azt is érdemes lenne mérlegelned, hogy most 21 éves vagy, ha halasztasz egy évet (gondolom újra is kéne érettségizned, vagy megcsinálni, ha nincs olyan érettségid), akkor 22 évesen kezded el. Maga az egyetem 6 év, plusz rezidenskedés, szakosodás, megéri-e neked, ha elmúlsz 30 mire munkába állhatsz?
2011. ápr. 10. 10:36
 10/24 A kérdező kommentje:
kössz 3. válaszoló! :D a traumatológia, baleseti sebészet érdekel vagy talán még az idegsebészet. ez körülbelül mennyi időbe kerülne? vagyis mikor mondhatja az ember azt, hogy akkor orvos vagyok, és énis dönthetek esetekben és műthetek?
2011. ápr. 10. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!