Miért tananyag az irodalom?
Én nem szeretek olvasni , sőt utálom , de vannak oan napjaim mikor már unom gépezést és hozáfogok olvasni ... :D Hogy miért ha egyszer utálom ? Mert remek időtöltés :)
Am ha Matrix naon érdekel az i s megvan könyvben
"Ha téged nem érdekel az irodalom, az a te dolgod. Maradj csak meg a szép kis kretén világodban, kockulj egész nap, amúgyis kevés a szakmunkás manapság..."
Ez mennyire szar látásmód. Szerinted aki nincs oda az irodalmi művekért, meg nem rajong az értelmetlen középiskolai irodalomért, az csak egy kretén, akiből csak szakmunkás lehet? Hol élsz te, könyörgöm? Attól, hogy a jogra kötelező a magyar érettségi, nem minden egyetemre az.
És hidd el, meg lehet élni anélkül, hogy 100%-os irodalom érettségim lenne, ezt tapasztalatból mondom... Egyébként neked van pl. kémia érettségid? Szereted a kémiát, vagy egyéb természettudományos tárgyakat? Ha nem, és én erre azt mondanám, hogy egy kretén vagy, akiből csak egy seggelős jogász lehet, akkor ahhoz mit szólnál? Legyél szíves leszállni a magas lóról.
Idéznék a hozzászólásomból, szövegértés fejlesztéséért sem árt olvasni sokat:
" Látod, ezért kellene tanulnod, hogy értelmesen tudj vitázni, cáfolni, megerősíteni, bizonyítani, nem marhaságokat beszélni. "
Nem kell imádni az irodalmat, én se szerettem soha, ellenben van néhány mű, amit nagyra tartok.
Nincs 100%-os magyar érettségim, aki a magyarra alapozza az életét, mert imádja, az jogon nem fog sokáig élni, az tuti.
Nem az irodalmat kell tudni, hanem GONDOLKODNI kell tudni. Többek között ez is arra tanít, mint a matematika, vagy bármi más tantárgy.
Aki ilyen marhaságot ír, hogy a mátrixban több az üzenet, mint az egész egyetemes irodalomban, arra nem tudok mást mondani, egyszerűen kretén, feljebb kifejtettem, hogy miért. Látszik ennyire tud gondolkodni.
Amúgy ez az egész kérdés egy vicc, egyszerű provokálásnak tűnik, semmi több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!