Valóban még ennyi idősen is ciki "strébernek" lenni?
20 éves másod évfolyamos hallgató vagyok egy egyetemen. Gyerekkorom óta imádok olvasni, szeretek a könyvtárban ülni, szeretek iskolába járni. Egyszerűen tetszik a légkör, érdekesnek tartom az előadásokat, gyakorlatokat és szeretek tanulni.. Mindemellett persze vannak tantárgyak amik nehezebben mennek, tehát én sem vagyok kitűnő, a csoporttársaim pedig mégis, mint az ovodások úgy viselkednek..Jobban sikerül egy vizsgám, már egyből leszólnak.. Segítséget kérnek tólem és minden második mondatom után elhangzik: "Neked könnyű, te stréber vagy"..
Szinte nevetségesnek tartom ezt egy egyetemen.. Nektek mi a véleményetek erről.. Mit reagálnátok ilyen szituációban?( Én erre annyit szoktam mondani, hogy jól van na..de lassan már cikinek érzem bevallani például, hogy készültem egy zh-ra, amit tudnak előre, hogy ki lehet puskázni stb..Arról meg már nem is beszélve, hogy bejárok előadásokra..)
Hát, ha ez a színvonal... gratulálok. Szerintem is nevetséges. Nem hiszem hogy érdemes bármit mondani nekik ezekre a megjegyzésekre, de nyugi, ugyanazt gondolom mint te.
Úgy veszem észre, hogy manapság sajnos sikk hülyének lenni :(
Szia!
Most olvastam itt gyakorikérdéseken valamelyik nap, hogy valakit a neve miatt cikiznek a kollégái. No comment.
Egyébként engem is mindig cikiztek gimnáziumban, hogy "stréber" mert óráról órára tanultam és nem rúgtam be minden hétvégén.
Szerencsére az egyetemen már nincs ilyen problémám, pedig az estek 90%-ban én is mindig bejárok órára. Bár tény, hogy nem szabad azzal dicsekedni, hogy mennyit tanultál erre-arra a vizsgára mert sajnos "ciki". Ezeket a dologokat az igaz barátaidnak kell elmondani, nem a csoporttársaknak.
Mindenesetre a stérberség fogalma szerintem nem ott kezdődik, hogy tanulsz és ráadásul érdekel is, úgyhogy megnyugodhatsz. De remélem azért van magánéleted is a suli mellett és nem könyvtárbajárás a hobbid:)) Azért néha lazítani, kiruccani is tudni kell:)
L/19
Igazából még a huszonévesnél idősebb korosztály sem viselkedik másképp csoportban,ültem már be levelezősök órájára (szakképzésr ejárok) ahol az átlagéletkor 40-45 év volt. Hát hajmeresztő,idióta bekiabálások,galacsinok,kuncogás..:O Engem mélyen ledöbbentett:D:D
De még csak iskolapadba sem kell ülni hozzá,melóhelyemen is úgy viselkednek akár 50 éves emberek is mint az ovódában..árulkodnak,szivatnak,cikiznek :D az számit gáznak ha te élvezed amunkát és nem savanyu pofát vágva panaszkodsz éveken keresztül a fizetésre meg a főnökökre,úgy hogy alig csinálsz valami érdemlegeset
Itt az a ciki, ha normális vagy. Élő példa a felsőoktatási felvételi eljárás.
Te tudni fogod a szakmádat, ők meg nem. Tehetnek kapásból két szívességet is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!