Az emelt szintű érettségiért kapott nyelvvizsgát be lehet úgy számíttatni pontoknál mint nyelvvizsga?
Az emeltért csak akkor kapsz pontot, ha felvételi tárgy. Ha arra a helyre, ahová mész, nem felvételi tárgy a nyelv, akkor a két emelt érettségiért összesen csak 40 pontot kaphatsz. (Nem emelt érettséginek veszik, hanem nyelvvizsgának, de nyelvvizsgával max 40 pontot lehet összeszedni).
Ha felvételi tárgy a nyelv, akkor úgy is úgy számolnak, ahogy több pontod jön ki. De ha felvételi tárgy a nyelv, akkor meg 80 pontot kapsz a két emeltre...
Milyen szakra akarsz menni?
Az egyik szak az anglisztika, de az tiszta sor, mert ha mindkettő megvan 60% akkor megkapom a 80 pontot.
Másodiknak angdragógiát gondoltam, de ott csak egy emeltért adnak 40 pontot, azért gondoltam hogy a második emeltet be lehetne-e számíttatni 28 pontos nyelvvizsgaként :)
Hm...ez érdekes.
A pontszámító kalkulátor szerint hiába felvételi tárgy a nyelv, csak egy nyelvvel lehet menni + egy másik tárggyal? Érdekes. Én a helyedben utánakérdeznék vmi felvis infóvonalon vagy az oktatási minisztériumnál.
De megnéztem, és felvételi tárgy. Olyan meg nincs, hogy elméletben nyelvvizsga, gyakorlatban nem. Emelt szintű legalább 60%-os érettségi=középfokú C típusú nyelvvizsga.
Andragógián a felvételi tárgyak (kettő kell választani):
biosz, magyar, matek, töri, idegen nyelv.
Két lehetőség van:
- Vagy csak egy idegen nyelvet lehet választani, kettőt nem (tehát biosz-nyelv párosítás lehet, de nyelv-nyelv nem)
- Vagy a felvi kalkulátor nem jól számol.
Egyébként ha a felvi kalkulátor jól számol, és tényleg nem kapsz 80 pontot a két emeltre, attól még a 68-at megkapod úgy, ahogy írtad.
40 az egyik emeltért, 28 a másik emeltért, amit nyelvvizsgaként számítanak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!