Néhány kémiai kérdés! Tudtok rá válaszolni?
sehol sem találok rájuk választ és annyira nagy segítség volna ha írnátok rá
előre is köszi
1. Honnan származik a nukleáris energia?
2.Miért mondhatjuk azt, hogy az atom tömege az atommagban öszpontosul?
3.Honnan származnak a béta sugárzás elektronjai?
4.Mi az előnye a magfúziónak a maghasadással szemben?
5. Mit jelent az, hogy az elektron elekrtonfelhőt alkot az atommag körül?
6.Mit nevezünk atompályának?
7.Mit jelent a kötési szög a molekulában?
8.Mi dönti el a molekulák alakját?
9.A másodrendő kötések erőssége függ attól, hogy a molekula....a,----------- b,-----------
10. A másodrendű kötések lehetnek
a,
b,
c,
és ez csak nagyon töredéke annak amire szükségem van
a többit már nagy erővel keresem a könyvbe neten de ezekre nagyon nem találok választ
kérlek szépne, hogy aki tudja ezeket az írja már meg a választ
1. -
2. Azért, mert a protonok és neutronok a nehéz részecskék, melyek az atommagban találhatóak. Az elektronok az elektronfelhőben, melyek tömege elhanyagolható.
3. -
4. -
5. Az atommag körül az elektronok 90%-os valószínűséggel megtalálhatóak, ezért elektronfelhőt alkotnak.
6. Közel azonos energiájú elektronok, alkotják az atompályákat.
7. A molekulában az atomok által bezárt szög.
8. Nemkötő e- párok száma, a kozponti atomhoz tartozik-e nemkötő e- pár illetve, hogy hány atom kapcsolódik a kp.-i atomhoz. Előfordul, hogy a pí kötés is befolyásolja.
9. -
10. a) hidrogén kötés
b) dipól-dipól kh.
c) diszperziós kh.
köszönöm:D
esetleg ha van még valaki aki a többire is tudna válaszolni
jah és még erre
mit jelent ez? 22 m/m%-os oldat
1.: Az atommagok bomlásából (a földi technológiák esetén), de származhat magfúzióból is.
2.: Mert a protonok és neutronok tömege sokszorosa az elektronénak. Az előbbi az atommagban, az utóbbi az elektronfelhőben található. m(proton) = 1840*m(elektron).
3.: Az atommagban található neutron protonra és elektronra bomlik fel. A béta-sugárzást pedig az utóbbiak alkotják.
4.: Sokkal nagyobb energiát lennénk képesek vele nyerni. Ezen kívül ha H-atomokból fúzionáltatnánk He-t, akkor a világ egyik legtisztább energiaforrása lenne.
5.: Az elektronok az atommag körül csoportosulnak, számuktól és energiájuktól függően más-más helyeken (pályákon). Ezek ködszerűen veszik körbe az atom tömegközéppontját.
6.: Az atom azon térrészét, ahol az elektronok előfordulási esélye 90%, vagy affölötti.
7.: A molekulában az azt felépítő bizonyos atomok által bezárt szöget.
8.: Több minden. Legelőször is a molekulát felépítő atomok számától. Aztán ezek minőségétől, valamint a központi atomon található nemkötő elektronpárok számától is.
9.: Poláris, vagy apoláris.
10.: Hidrogénkötés, dipól-dipól kötés, diszperziós kötés (van még egy negyedik, az ún. indukált dipól-kötés).
jajj nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek:d
így már legalább egy kicsit előrébb haladtam, de még rengeteg van sajnos: alig találom meg őket
még1-szer köszi
és ha lehetne még erre is válaszolnátok, hogy ez mit jelent? 22 m/m%-os oldat
jah:d köszi
későn vettem észre, hogy már valszoltatok
12 V/V%-os oldat
10 n/n%-os
1 mol/dm3-es oldat
és ezek?
és még1 kérdés, de már tényleg az utolsó
erre van elméletem, de nem biztos hogy jó
szóval:
rendszám elektron szerk. periódus csoport Mező
3. 1s2 2s1 2s IA ???
így jó?
renszám: 3
elektron szerk.: 1s2 2s1
periódus: 2s
csoport: IA
Mező: ???
így gondoltam, de nem lett kivehető az első
bocsi
így jó ahogy írtam??
és ehhez a kérdéshez mit jelentenek a jelek elé írt számok?
pl: 2s
a 2 mit jelent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!