Orvos (Kutató), vagy biológus?
A gerontologia érdekel (Öregedés).
Az öregedés megállitása, vissza forditása.
Tudom ez eléggé h*lyén hangzik, de engem ez érdekel, és mindenkinek kell egy cél. :D
És milyen msc képzés kell majd hozzá? Illetve, mely országokban folynak jelentösebb kutatások?
Egyértelműen a biológia, mint tudomány az érdekes neked ebből a szempontból. Annak, aki kutatni szeretne, teljesen fölösleges elvégeznie az orvosi egyetemet.
Ha ez a téma érdekel, akkor biológusként (pl. Pécsen - kísérletes biológus szakirány a BSc-n) a kutatói és nem a szupraindividuális részt kell választanod. Később, MSc-n pedig már pontosíthatod a dolgot: molekuláris biológis, immunológia, élettan stb. De ha a kutatói pályát választod biológusként, már első év vége felé nagyon szívesen látnak szerintem az ország bármilyen gerontológiai kutatóintézetében. Hogy azon belül mi érdekel, a molekuláris mechanizmusok, vagy a makroszkópikusabb, élettani dolgok, az már csak rajtad áll. :) Az intézeteknek mindenhol elég jó nemzetközi kapcsolatai vannak biológiai kutatási téren Magyarországon. Biztosan megtalálod a szívedhez közel állót!
Én Pécsen tanulok, molekuláris biológus leszek, és nagyon szeretem! Tudom ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!