T_i hogyan veszitek rá magatokat a tanulásra?
Közeledik a vizsgaidőszak, és már előre látom, hogy nehezen fogom magam rávenni az alapos tanulásra, inkább csak az ilyen felszínes, "egy napra memoráljam"-dolog fog dominálni... És még arra is nehezen veszem rá magam, pedig nem vagyok egy lusta típus.
Ti hogyan veszitek rá magatokat a tanulásra?
Velem is ez a baj. Holnap kettő tantárgyból vizsgázom, közgazdaságtanból és üzleti gazdaságtanból. Utóbbiból 1x sem tartott a tanár órát, csak 2 hete kiadta a jegyzetet emailre, de még bele sem kezdtem. Ma akarom átrágni magam rajta. Annyira gyűlölök tanulni, sírni tudnék a gondolattól is. :( Ezért állandóan a vizsga előtti napra marad minden és persze rossz, ha megbukok.
Sehogy nem veszem rá magam, 1x csak leülök és a kezembe veszem, de olyankor is csak szenvedek. Sajnos engem nem motivál az, hogy tanulással könnyebb lenne, meg az életemre is kihat, hogy hogy végzem el a szakot... Érdekesebb például most is a gyakorikérdések.hu.... :D
Felnézek azokra akik szeretnek és tudnak is tanulni napról napra.
19L
Sehogy :S 6.-án vizsgázok, és le kell adnom egy beadandót is, de még meg se néztem, hogy tulajdonképpen mi a tananyag / miről kell szólnia a beandónak :S És szintén gyakorizok... Ja, és délig aludtam.
19/L
Ez attól függ, hogy mekkora a nyomás. Én villamosmérnökin vagyok, itt sokszor ha egy héttel vizsga előtt el kezdek készülni, az is kevés. Javaslom, hogy kapcsold ki a gépet, meg a mobilt(főleg ha smartphone), zárd be a szobád ajtaját és egy nagy bögre forró teával ülj le a jegyzetek mellé. Az is jó, ha minden napra to-do listát csinálsz, hogy melyik nap mit kell csinálnod. Hidd el, ha hamarabb kezded és minden nap keveset tanulsz, akkor könnyebb rávenned magad, mintha hagysz 3 napot és kapkodnod kell. Az is segít, ha végíg gondolod, hogy mit és miért is kell tanulnod, mi a célod vele (kettesre hajtasz, vagy kell az ösztöndíj és valami jobb jegyért tepersz. Itt van 1-2 tipp:
Sok sikert a vizsgáidhoz!
Először nekem is nehezen ment. De! Csak a kezdet nehéz! Ahogy az ember túljut a holtponton, megtanulja az első két tételt, utána sokkal könnyebb. Persze nálam az is fontos volt, hogy én olya n szakon végeztem, amit azért szerettem is.
Rengeteg függ attól, ki mire hajlik, mire nem. Mert pl hiába erőltetném a reál tárgyakat...
Manapság egyébként sztem elég érdekes jelenség, hogy sokan elmennek, közgazdásznak, meg jogásznak, meg stb. aztán kiderül nem is nekik való a szakma, és hiiába tanultak annyit...
Sztem fontos az időbeosztás....
Én cak egyszer kaptam idegösszeropanást, akkor is azért, mert nem volt elég időm felkészülni vizsgára. Eza titok sztem.
Háát... nagyon nehezen. Én is 6-án vizsgázom, plusz egy beadandó van még addigra, aztán januárban még jönnek sorra a vizsgák. Aztán szakdoga, államvizsga.
Ehhez képest itt szórakozom. :D Hihetetlenül lusta tudok lenni, az az egy szerencsém van, hogy gyorsan tanulok, így jók a jegyeim.
Pár tipp, hátha bejön neked is:
1, Tanulás előtt egyél valami édeset, vagy igyál teát (energiaitalt csak ritkán), attól kicsit felpörögsz, könnyebben megy.
2, Tarts kis szüneteket, amikor felállsz, elmész a tankönyvek közeléből. Mozogj kicsit, stb., könnyebbem megy majd a tanulás, így nehezebben unod majd meg és hagyod abba.
3, Tegyél el minden olyat, ami elvonja a figyelmed. Ne legyen az, hogy jó, tanulok, csak még ezt meg azt megcsinálom. Akkor sem ha pár perces dolog, mert úgyis az lesz a vége, hogy elhúzod velük a tanulást. :D
4, A gépet, telefont tényleg kapcsold ki. Vagy ha gépen van az anyag, akkor húzd ki a netet.
5, Csinálj időtervet, hogy ha mondjuk megtanulod az anyag felét, vagy tanulsz 3 órát, akkor játszhatsz, netezhetsz, akármizhetsz x ideig.
6, A tanulás legyen az első, ne állj neki előtte netezni, meg takarítani, stb., mert abból úgyis az lesz, hogy nem tanulsz. :D Majd ha tanultál, megcsinálod a többit.
7, És motiváld magad azzal, hogy más nem csinálja meg helyetted, és neked lesz jobb, ha előbb túl leszel rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!