Milyen trükkjeitek vannak képleírásnál?
Olyasmikre gondolok h mivel kezditek?,mien szavakat használtok amikkel tudjátok húzni a mondatokat? mi van akkor ha végképp kifogytatok valamiből?:D stb.
Konkrétan angolra gondolok.
Nekünk a némettanár betanított egy mondatot, hogy mindenképp ezzel kezdjük:
wenn ich dieses bild sehe, fallen mir verschiedene gedanken ein.
Azaz: mikor ezt a képet látom, különböző gondolatok jutnak az eszembe.
Ezt érdemes angolra átültetned, mert egyrészt a vizsgáztatók el lesznek alélva, hogy milyen szép egész mondatot raktál össze, másrészt míg ezt eldarálod, telik az idő is, meg át tudod gondolni, hogy mégis mi a fenét mondj a képről :D és ez minden témánál hasznos.
mondd el, hogy mit látsz a képen, és próbáld egy témához kötni, olyanhoz lehetőleg, amit szóbelire már kidolgoztatok (pl. család, iskola, közlekedés, ilyesmi). szóval látsz egy reggeliző családot a képen, akkor elmondod hogy ez egy reggeliző család, és kötöd a család témához, elkezdesz a saját családodról beszélni. nem fognak félbeszakítani, ha nem makogsz, hanem csak mondod, mondod. és már rég nem a képről beszélsz, hanem az előre kidolgozott témát mondod, és simán kitöltöd a tíz percet (vagy nem tudom mennyit kell), látják majd, hogy megy ez, nem akadsz el, meg fogják adni a pontokat.
én pl. egy szemetes tengerpartot húztam, kb. fél mondatot mondtam konkrétan a képről, és utána 7-8 percig regéltem a környezetszennyezésről :D
1, "In this picture I can see ....." Describe the background, the people the characters.
!!! 2, Talk about the activity depicted in the picture.
It's usally about -sports, fashion, shopping, music, films or other typical, commonly discussed topics, events. !!!
Én úgy tanultam, hogy először elmondom mit látok a képen. Hányan vannak rajta mit csinálnak, mi történik épp. Utána a hátteret, a környezetet leírni. Utána ah ehhez kapcsolódó dolgokat (pl ha rossz az idő akkor az időjárásról pár mondat utána saját élmények, saját vélemény a képel kapcsolatban.
Nekem sokáig nagyon nehezen ment, mindig igazat akartam mondani :D
Aztán beleszoktam, hogy tökmindegy mit mondok, csak ne legyen hülyeség. De ha egy tengerpart van ott, saját élménynek elmondhatod, hogy voltál már a Bahamákon és milyne jó volt, úgysem néz utána seneki, hogy voltál-e ott. Ennél a résznál már csak a fantáziádra van bízva mit mondasz.
Én ilyen túrázókat húztam ki, és meséltem arról, hogy én is sokat túrázok meg bringával járom a természetet stb stb, a fele igaz se volt :)
Meg is lett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!