Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogosult lennék valamilyen...

Jogosult lennék valamilyen támogatásra?

Figyelt kérdés

21/L vagyok, nappalin tanulok, fizetős (havi 12.000.-) OKJ-s képzésen. A párommal élünk albérletben, egy fizetésből. Eddig a szüleimhez voltam bejelentve a családi pótlék miatt (mostmár tudom hogy amúgy is igényelhettem volna, de lényegtelen, az iskolám volt belőle fizetve). Az lenne a kérdésem hogy ha párommal egy háztartásba leszünk bejelentve, akkor jogosultak vagyunk valamilyen szociális segélyre? (A párom fizetése kb 120E)

Szüleim nem tudnak támogatni, apám súlyos beteg lett, én nappali mellett maximum alkalmi munkákat tudok vállani, mivel nincs túl sok rendszeresség az órarendemben (hol délután kell bejárni, hol délelőtt, hol hétvégén). Levelezős képzés nincs a szakmámból, abbahagyni pedig nem akarom hisz már több mint a felét elvégeztem, és nagyon jól megy...

Egyáltalán létezik olyan albérlet ahol hajlandóak minket bejelenteni?

Párom egyébként szerződéses katona (3 év munkaviszony), ha esetleg valaki az ott igényelhető támogatásokkal tisztában van, és írna, azt is megköszönném.

Előre is köszönöm a válaszaitokat.

2010. dec. 1. 21:33
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

22:24-es

Igen, ennek én is örülök, néha már bánom hogy anno nem volt annyi eszem hogy én is elmenjek katonának, mert legalább biztos állás, ha mindkét házasfél katona, akkor ráadásul plussz támogatások is járnak tudtommal.

Nekünk is a misszió az egyetlen esélyünk jelenleg hogy egyről a kettőre tudjunk lépni, és elég abszurd hogy arra kell várnunk hogy kivigyék afgánba, ahol hullanak a katonák mint a legyek... Megpróbálok teljesen a tanulmányaimra koncentrálni, és bízni benne hogyha 1000%osan teljesítek, akkor meg fog térülni, de nehéz hogy közben meg aludni se tudok néha mert azon jár az agyam hogy mit fogunk enni hó végén. De akkor ezek szerint nincs más hátra, mint összeszorítani a fogat, és menni előre mint a tank, és egyszer csak jönnek szebb idők:)

2010. dec. 1. 22:31
 12/17 anonim ***** válasza:
76%

Esetleg amit megpróbálhattok, az egy olcsóbb albérlet. Mi például a húgomékkal lakunk egy lakásban, őket amúgy is szeretjük, én a párommal az egyik szobában, ő a párjával a másikban, a konyhán meg megosztozunk valahogy :)

Nyilván nem a legjobb helyzet, de így rezsivel együtt 50 kettőnknek az albérlet, 100-120 körül van a havi jövedelmünk és általában ki szoktunk belőle jönni. Persze néha az egyetemi kiadások nekem is betesznek, de azért el lehet viselni.

Mielőtt a húgomékkal együtt laktunk volna, azelőtt egy másik pár lakott velünk, akikhez semmi közünk nem volt, nehezebben, de azt is ki lehetett bírni. Ilyen esetben talán érdemes ezt a lehetőséget mérlegelni. Aztán ha marad 70 ezer kajára, mindenre, abból már ki lehet jönni :)

2010. dec. 1. 22:53
 13/17 A kérdező kommentje:

Igen, ezen már mi is gondolkoztunk, mármint összeköltözni valakikkel. Köszönöm a tippedet:)

Azt elfelejtettem írni hogy páromnak van egy hitele is, amit még a szülei megsegítésére vette fel (anyukája munkanélküli lett, és két kistestvére van, vidéken élnek kisvárosban, nincsenek túl jó munkalehetőségek...), úgyhogy a fizetésből havi 15 egyből megy a törlesztésre...

2010. dec. 1. 23:00
 14/17 anonim ***** válasza:
Az a kérdés, hogy neked van -e önálló jövedelmed. Mert nálunk úgy van, hogy vidékről kerültem fel csóringer családból. Az állandó lakcímem még mindig vidék, az ideiglenes lakcímem pedig Pesten van. Egyetem után munkába állottam. Nagyjából akkor annyit kerestem, mint párod. Húgom meg még tanul, és akkor sok az egy főre eső jövedelem otthon. Ezért anyukámék felmentek a hivatalba, hogy van -e valami kiskapu, és van. Egy állandó címen lakunk négyen, de én külön háztartásban vagyok bejelentve (, ami még nem is csalás, és 100%-ban megfelel az igazságnak, mert amit én keresek az az enyém, amit szüleim, azon meg 3-an osztoznak). Azt nem tudom, hogy mondjuk 0, vagy minimális jövedelemmel lehetsz -e külön háztartásban párodtól.
2010. dec. 2. 02:38
 15/17 anonim ***** válasza:
... ja és elvileg még diákszálláson lakom ideiglenesen, még vagy két évig, mert 3 éve csináltattam lakcímkártyát és 5 évre szól. Aztán hülye lennék bejelenteni magam albiba, hogy drágább legyen mindenkinek, vagy "visszamondani" az ideiglenes címem. Akkor hol lakok? A híd alatt? Ha dokihoz kell menni pl. vagy más hivatalos ügy, akkor meg menjek haza vidékre? A postám az meg járhat haza nyugodtan...
2010. dec. 2. 02:42
 16/17 anonim ***** válasza:

Tiszteletreméltó az erőfeszítésed, de gyanítom, hogy egy vállveregetésen kívül semmire sem vagy jogosult. Felnőtt vagy, keresőképes, nem rokkant, albérletet tudtok fenntartani.

Elvileg az első szakképzés ingyenes 22 éves korig. Nem egészen értem, hogy miért kell fizetned.

Bursa Hungarica-t nézted már? Bejelentett lakóhely szerinti önkormányzatnál lehet pályázni rá, de tartok tőle, hogy már kicsúsztál a határidőből. A B típusú támogatás vonatkozik a nem felsőoktatásban tanulókra.

Ha jól megy a suli és szereted, jó szakmát ad, akkor ne hagyd abba, valahogy gazdálkodjátok ki, ez fontos.

Az alkalmi munka is munka, ha másképp nem megy. Próbálkozz korrepetálással, pl. azt az órarendedhez tudod igazítani. Meg ott vannak a hétvégék. Úgy végeztem el az egyetemet én is, hogy hétvégente 10-12 órát dolgoztam, órabérben.

Én még olyan albérletben nem laktam, ahol a tulaj örült volna, ha bejelentjük magunkat, ez van. Neki adóznia kellene a beszedett lakbér után, s ha hivatalosan bejelentkezel valahová, akkor kiderülhet a csalás. Vagy megemeli a lakbért...

2010. dec. 2. 11:27
 17/17 A kérdező kommentje:

11:27-os

Köszönöm a tippet, én is hallottam hogy elvileg létezik egy "ösztöndíj" féleség okj-s tanulókra is, ha jó a tanulmányi eredményük, szín 5ös tanuló vagyok, úgyhogy hátha, majd utána nézek, köszönöm a tippet:)

A sulim azért fizetős mert nem állami, anno még amikor jobbak voltak a körülmények, apukám nem volt beteg, és a családi pótlék is úgy volt hogy jár 23 éves korig, azért vágtam ebbe bele mert rengetegen ajánlották ezt az iskolát...Csak ugye közben fent az okosok kitalálták hogy hipp-hopp elveszik a családi pótlékot, én meg úgy nézem, mehetek a panaszaimmal a sóhivatalba.

2010. dec. 2. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!