Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogosult lennék valamilyen...

Jogosult lennék valamilyen támogatásra?

Figyelt kérdés

21/L vagyok, nappalin tanulok, fizetős (havi 12.000.-) OKJ-s képzésen. A párommal élünk albérletben, egy fizetésből. Eddig a szüleimhez voltam bejelentve a családi pótlék miatt (mostmár tudom hogy amúgy is igényelhettem volna, de lényegtelen, az iskolám volt belőle fizetve). Az lenne a kérdésem hogy ha párommal egy háztartásba leszünk bejelentve, akkor jogosultak vagyunk valamilyen szociális segélyre? (A párom fizetése kb 120E)

Szüleim nem tudnak támogatni, apám súlyos beteg lett, én nappali mellett maximum alkalmi munkákat tudok vállani, mivel nincs túl sok rendszeresség az órarendemben (hol délután kell bejárni, hol délelőtt, hol hétvégén). Levelezős képzés nincs a szakmámból, abbahagyni pedig nem akarom hisz már több mint a felét elvégeztem, és nagyon jól megy...

Egyáltalán létezik olyan albérlet ahol hajlandóak minket bejelenteni?

Párom egyébként szerződéses katona (3 év munkaviszony), ha esetleg valaki az ott igényelhető támogatásokkal tisztában van, és írna, azt is megköszönném.

Előre is köszönöm a válaszaitokat.

2010. dec. 1. 21:33
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Á, 60.000Ftos egy főre eső jövedelemnél esélytelen.
2010. dec. 1. 21:35
 2/17 anonim ***** válasza:
46%
jogosult vagy alkalmi és diákmunkát vállalni
2010. dec. 1. 21:37
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Az a gáz, hogy 120 ezerrel még a gazdagabbak köző tartoztok. Nálunk szoctámnál ahol 61 ezer fölött volt az egy főre eső jövedelem támogatásokkal, mindennel együtt, az már eleve esélytelen volt.

Talán jobb volna, ha a szüleidhez lennél továbbra is bejelentve, így hátha alacsonyabb az egy főre eső jövedelem. Plusz még bejárós is vagy, azt is lehet, hogy figyelembe veszik.

Én is a párommal élek, de a támogatások miatt (na meg mert a főbérlő nem akar bejelenteni) a szüleimnél vagyok bejelentve. És szerintem ezzel még sokan vannak így.

2010. dec. 1. 21:40
 4/17 anonim válasza:

Tutira nem.A családin kívül semmire nem vagy jogosult.

Már csak azért sem mert ahogy az első válaszoló is irta,megvan a létminimum bőven.

Másrészt azért nem mert nappali tagozaton tanulsz..

Igy munkaügyibe sem tudsz intézni semmit...

tehát ez esélytelen.

2010. dec. 1. 21:41
 5/17 anonim ***** válasza:
48%
28.500.-/fő jövedelem határ fölött nincs semmilyen támogatás.
2010. dec. 1. 21:42
 6/17 anonim ***** válasza:

Sok osztálytársam Okj melett a melodiák által végzett diákmelot,nem sok de egy kis kiegészitésnek nem rossz,és elöny h nomrál munkával ellentétben itt azért kicsit lazább,azaz te is berihatod h mikor akarsz menni meg nem rugnak ki ha dolgod van(elötte persze szolnod kell.)

Sajnos a barátod fizuja nem a legrosszabb fizuba tartozik és emiatt ha együtt éltek(hivatalsoan majd)akkor mégkevébé kapsz bármilyen támogatást.

2010. dec. 1. 21:43
 7/17 anonim válasza:

Az előttem szólóknak teljesen igaza van...A párod jól keres...Az meg sajnos nem érdekel senkit hogy esetleg ebből a 120 ezerből mennyi az albérlet és a rezsi:(

De írod hogy a párod szerződéses katona.

Én úgy tudom,hogy nekik lehet igényelni szolgálati lakást..

És akkor már nem kellene albérletet fizetni..

2010. dec. 1. 21:53
 8/17 A kérdező kommentje:

A probléma pont az hogy egy új törvény miatt 20 éves kor felett már nem jár a családi pótlék sem... köszönöm annak aki felvilágosított hogy jogosult vagyok alkalmi munkát vállalni, meg is teszem, az egész elmegy a tandíjra, sokszor a felszereléseimre/könyvekre már nem is futja belőle. Anyukámék fejenként kb 80-90et keresnek (igen, apám jelenleg is dolgozik, ugyanis ha leszázalékolnák, éhen is halnánk), de apám gyógyszerei önmagában kitesznek 30-40 ezer forintot, a közös költségüket már 20E ft-ra emelték, és erre jön még a rezsi, gondolom nem kell részletezni hogy mennyi egy távfűtéses panellakás rezsije.

Még amikor egy éve az egyik jogász tanárommal beszélgettem a témában, ő elültette a bogarat a fülemben, hogy talán jogosultak lennénk párommal valamilyen támogatásra, csak akkor még ugye a családi pótlék miatt nem akartam megbolygatni a dolgokat, nehogy elvegyék, de most hogy már elvették...mind1.

2010. dec. 1. 21:54
 9/17 A kérdező kommentje:

21:53-os

Na igen, létezik szolgálati lakás, meg albérlettámogatás is, de a páromnak még sajnos nincs elég szolgálati viszonya hozzá elvileg...

Valóban szomorú hogy 2 főre 120E jónak számít a mai viszonyok mellett, de azt is hozzá kell tenni hogy ez a fizetés a pótlékokkal együtt értendő, tehát ebből a 120ból kb 25E FT a mindenféle pótlék, 24 órás szolgálatért, meg kiképzésért, bokorban alvásért minusz fokban stb (igen, tudom, ő választotta, csak azért írom hogy ezért a pénzért ám nem seggvakarás megy). Azt se tudom hogy a jogosultség megállapításakor azt nézik-e hogy mennyi a normál fizetése, vagy a más pótlékokkal együtti összeget, ami változó.

2010. dec. 1. 22:00
 10/17 anonim ***** válasza:

1. vagyok. Én megértelek, az én férjem is szerződéses katona, a szerződéseseknek nem jár semmi, csak a hivatásoknak.

Esetleg ha házasok lennétek akkor lehet hogy kapna valamicskét, már nem emlékszem nálunk hogy volt.

A férjem most épp azért van kint külszolgálaton, hogy végre tudjunk előrelépni.

Nem jó világ ez bizony, de még örülök hogy neki legalább biztos az állása.

2010. dec. 1. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!