Lehetséges elsajátítani?
Hogy pl egy oldalt elolvassak és megmaradjon a fejemben? Avagy hogy elég legyen órán csak odafigyelnem és minden menjen??Ha igen akkor hogyan csináljam? Szeretnék gyorsan is olvasni...Nem vagyok hülye csak nem nagyon tudok koncentrálni.. Sokszor túl álmos vagyok... :S
Köszi a segítséget!
Igen, de nem mindenkinek megy.
A főiskolán/egyetemen a többség ezt csinálja vagyis egy adott tananyagot bedarál (felét se érti), levizsgázik és 3 nap múlva elfelejti.
Ez valahogy kialakul ott. :)
Volt is régen egy ilyen vicc, hogy azt mondják az egyetemistának, hogy 3 nap alatt meg kell tanulni japánul és vizsgázni belőle.
Erre a kérdés: Jegyzet van belőle?
Ez most talán nem is olyan vicces vagy érthető, de aki benne van/volt az érti.
Ördögi kör, mert ahhoz, hogy elolvasás után megmaradjon, koncentrálnod kell, ha viszont nem tudsz koncentrálni, mert álmos vagy, akkor... aludj többet. Feküdj le korábban, az éjfél előtti alvás a legpihentetőbb.
Pihenten jobban tudsz figyelni órán is, olvasás közben is. Ha jobban figyelsz, jobban meg is érted. Ha jobban megérted, kevesebb időbe telik megjegyezni. Kb. ennyi.
én felmondom mp3-re és ÁLLANDÓAN hallgatom
autóban, buszon, bevásárláskor
aludj eleget éjfél előtt, inkább egy órával előbb kelj, és ismételd át,
hidd el, 1-2 jegyet javíthatsz !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!