Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lehetséges elsajátítani?

Lehetséges elsajátítani?

Figyelt kérdés

Hogy pl egy oldalt elolvassak és megmaradjon a fejemben? Avagy hogy elég legyen órán csak odafigyelnem és minden menjen??Ha igen akkor hogyan csináljam? Szeretnék gyorsan is olvasni...Nem vagyok hülye csak nem nagyon tudok koncentrálni.. Sokszor túl álmos vagyok... :S

Köszi a segítséget!

2010. nov. 29. 19:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Igen, de nem mindenkinek megy.

A főiskolán/egyetemen a többség ezt csinálja vagyis egy adott tananyagot bedarál (felét se érti), levizsgázik és 3 nap múlva elfelejti.

Ez valahogy kialakul ott. :)

Volt is régen egy ilyen vicc, hogy azt mondják az egyetemistának, hogy 3 nap alatt meg kell tanulni japánul és vizsgázni belőle.

Erre a kérdés: Jegyzet van belőle?

Ez most talán nem is olyan vicces vagy érthető, de aki benne van/volt az érti.

2010. dec. 8. 03:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem! Köszönöm!
2010. dec. 8. 11:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Ördögi kör, mert ahhoz, hogy elolvasás után megmaradjon, koncentrálnod kell, ha viszont nem tudsz koncentrálni, mert álmos vagy, akkor... aludj többet. Feküdj le korábban, az éjfél előtti alvás a legpihentetőbb.

Pihenten jobban tudsz figyelni órán is, olvasás közben is. Ha jobban figyelsz, jobban meg is érted. Ha jobban megérted, kevesebb időbe telik megjegyezni. Kb. ennyi.

2010. dec. 8. 13:57
 4/7 anonim ***** válasza:

én felmondom mp3-re és ÁLLANDÓAN hallgatom

autóban, buszon, bevásárláskor

2010. dec. 12. 19:08
 5/7 anonim ***** válasza:

aludj eleget éjfél előtt, inkább egy órával előbb kelj, és ismételd át,

hidd el, 1-2 jegyet javíthatsz !!!

2010. dec. 12. 19:09
 6/7 anonim ***** válasza:
a HARMADIK: alakítsd ki, hogy hogyan jelölgeted a könyvben a lényeget, a végén, már csak azt ismáteld
2010. dec. 12. 19:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi!!!
2010. dec. 13. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.