Egy általános iskolás diáknak legfeljebb hány kilogramm lehet a táskája egy nap?
Azért kérdem, mert nekem úgy átlagosan 10-12 kg és mindig fáj a hátam. Az osztálytársaim is panaszkodnak. Nem vagyunk ellustulva, azért nem fájhat.
L/14
Nincs törvényben szabályozva.
Ha nagyon nehéz, akkor ajánlom a kerekes húzható táskát.
3-4 éve? :P
azóta 2x is lecserélték az OM vezetőségét...
Szia! Valószínűleg erről hallhattál. Azt írja (valahol az 1. kép környékén), hogy egyes tanulmányok szerint a diák testsúlyának max. 10%-a lehetne a táska súlya. Szóval ez tényleg nincs szabályozva, csak ajánlások vannak. Amit többnyire nem vesznek figyelembe. Most vagy könnyebb könyveket kéne gyártani, vagy meg kéne oldani, hogy a könyveket az iskolában hagyni is biztonságos legyen. Előbbit meg lehetne oldani újrapapírból, az általában könnyebb, mert vékonyabb (ahogy tapasztaltam eddig), és úgyis max 1 évig használnak egy tankönyvet, de bírja szerintem tovább is.
Utóbbit is csak meg lehetne oldani valahogy. Van, ahol meg tudják.
Pont abban a korban cipeltetik az emberrel ezt a nagy súlyt, amikor a csontozat is fejlődik, alakul. És szerintem nem sokat javít a dolgon a legjobban kialakított hátizsák sem sajnos.
Nyugi nekünk is ennyi volt mikor általánosba jártunk, többségünknek fasza gerincferdülése lett, mert már alsóban is 8-10kg-os volt a táskánk. Bennhagyni nem akartuk a cuccost, mert 1. más osztályok is voltak a teremben, így félő volt, hogy eltűnik valami, 2. könnyen megeshet az, hogy bennhagyod a könyvet vagy füzetet, ami épp kell a házihoz.
Sajnos ez van erre még nem szabtak ki törvényt.
Csak azt vidd amit használtok órán. Vagy pl matek példatár, tankönyv, amibe nem írsz bele; elég padonként egy.
Nekünk semelyik tanár nem mondta, hogy nem kell órán tankönyv, de pár hét után világossá vált, hogy mi az amiből csak otthon kell tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!