Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Matematika középszintű szóbeli...

Matematika középszintű szóbeli érettségi, sorrend, képlettár...?

Figyelt kérdés

Több kérdésem is lenne a matematika KÖZÉPSZINTŰ szóbeli érettségi kapcsán.

Ugye ha valaki 22 pont alatt teljesít, akkor 1-est kap, de mehet szóbelizni, amivel fel tudja húzni a pontszámát, és elérheti a 2-es, 3-as jegyeket.

A szóbeli érettségin van 3 db elméleti, és 3 db gyakorlati feladat. A kérdéseim ezek lennének:

1. A sorrend mindegy a tanároknak? Mármint nem muszáj elkezdenem az 1. feladattal, hanem bármilyen sorrendben haladhatok? vagy ragaszkodnak a sorrendhez, sorban: 1. feladat, 2.feladat, 3. feladat(ezek az elméleti kérdések) majd a 4. 5. 6. feladat?

Ajánlott sorban menni? Vagy mondjuk ha a 4.-es feladattal szeretném kezdeni, akkor kezdhetem azzal?

2. Függvénytáblát be lehet vinni középszintű szóbelire?

Azt tudom, hogy emelt szóbelin nem lehet bevinni, hanem egy 3-4 oldalas képlettárat adnak a vizsgázónak. Középszinten is képlettárat kapnak a diákok?

Vagy középszinten megengedett bevinni a függvénytáblát?

3. Pontozás

?%ot kell elérni a középszintű szóbeli matek érettségin, vagy hogy vannak a százalékok, ha valaki mondjuk 12 pontot ér el az írásbelin matekból, akkor ?pontot kell elérnie a szóbelin, hogy átengedjék 2-essel?

Ha bármi tippetek van a középszintű szóbelihez, vagy bármi fontosabb infótok, kérlek írjátok le!

(ui.: nem én írom az érettségit, az unokahúgommal nagyon jó viszonyban vagyunk, igyekszem kideríteni neki pár infót a középszintű szóbeliről, mert a tanárnője nem mondott sokat neki... és szegény aggódik,mi van ha az írásbelin nem éri el a 22 pontot, és tőlem kérdezte - mivel én anno emelt szinten csináltam - milyen a szóbeli... a fenti kérdésekre nem tudtam válaszolni neki )

Előre is köszönöm!

tegnap 20:50
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Na már jól kezdődik neked ez a matematika! Semmilyen 22 pontról nincs szó, 12 pont fölött, 25 pont alatt szóbelizhet. Függvénytáblázatot adnak, nem te viszed. A feladatok sorrendjét te választhatod.

Minden érettségi minimumpontszáma 25%, tehát ha mondjuk 12-vel szóbelizel, akkor 26-ot kell összehoznod a szóbelin, mert akkor már 150 pont a számítás alapja, annak az elért 25%-a 38.

tegnap 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!