Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi történik, vagy történhet,...

Mi történik, vagy történhet, ha valaki eléri a 250 óra igazolt hiányzást, sőt esetleg túl is lépi?

Figyelt kérdés
Alapvetően úgy tudom, hogy osztályozó vizsgát kell tennie mindenből, ha nem tudják lezárni a jegyei alapján. Azonban hallottam olyat is, aki szerint évet kell ismételnie, mindegy, mi van. Érdekelne, hogy megy ez az iskolákban. Vagy egyénileg döntik el?

tegnapelőtt 23:17
 1/6 DeMoR ***** válasza:
65%

Szerintem igen, osztályozó vizsgát kell tenni az évből, hogy meglegyen az éve (nyilván azokból a tantárgyakból, amikből nincs elég jegy a lezáráshoz), különben évismétlés.

De lehet talán ilyen igazgatói, tantestületi vagy hasonló "kegyelmet" kapni.

tegnapelőtt 23:59
 2/6 anonim ***** válasza:
68%
Akkor kell évet ismételnie, ha 20 óra igazolatlanja is van. Nem egyénileg döntik el, minisztériumi rendelet.
tegnap 00:07
 3/6 anonim ***** válasza:
51%
De szerencsére a jogszabályok nem "szerinted" működnek, Demor. "Kegyelem" jogszabály alól? Na neee!
tegnap 00:09
 4/6 A kérdező kommentje:
Sokszor tapasztaltam már, hogy nem igazán figyelnek az intézmények a "szabályokra", és nincs ebben semmi ördöngősség. Hogy jó vagy sem, mindenki döntse el magában. Köszönöm az eddigi válaszokat. Ha valaki tud még valamit, vagy rendelkezik saját tapasztalattal, szívesen hallgatom.
tegnap 10:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A törvényen kívül senki nem tudhat más valamit, és jogszerűen senkinek nem lehet más tapasztalata. Nem helyi döntés kérdése.
tegnap 16:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Erről annyi kérdést tettek már fel és nincs új a nap alatt, nem tudunk újat írni, de hát leírom akkor ide is :D

Papíron osztályozóvizsga, de ha jófej a tanár és nem ellógtad azt a 250 órát hanem beteg voltál vagy valami más történt akkor legtöbbször elintézik, hogy ne kelljen.

tegnap 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!