Sziasztok! Egy ideje már azon gondolkozom, hogy lehet hogy orvos szeretnék lenni, viszont azt is hallottam, hogy az orvosi egyetem különösen nehéz. A legtöbb felnőttől azt hallottam, hogy az egyetemi éveik voltak a legszebbek, és mennyit szórakoztak ott. Viszont hallottam olyasmikat, hogy az orvosin annyit kell tanulni, hogy ez nem egészen lehetséges. Szerintetek megéri? Elmondanátok a tapasztalataitokat?
Nem személyes tapasztalat hanem ismerősé: ha gimi után rögtön mész orvosi egyetemre, akkor rá fogod áldozni a 20-as éveid nagy részét. Ugyanis jó hogy elvégzed az orvosit, de utána specializálódni is kell valamire, az megint kb. ugyanannyi tanulás. Ha ezt a szakod szeretnéd csinálni, akkor nagyon elhivatottnak kell lenned iránta.
febr. 16. 00:20
3/9 anonim válasza:
Szerintem az nem teljesen igaz, hogy nem lehetséges szórakozni. Mármint nyilván nem volt annyi szabadidőnk, mint a büfé-ruhatár szakosoknak, de azért megtaláltuk a módját. A rezidensképzés amúgy is rosszabb.
Hogy megéri-e, az meg erősen attól függ. Ha csak és kizárólag orvosként tudod elképzelni a jövődet, akkor igen, ha van más opciód, akkor inkább válaszd azt.
Személy szerint nekem nem érte meg.
febr. 16. 00:39
4/9 anonim válasza:
Ha nem vagy egész különlegesen kiváló képességű ember, akkor az orvosi egyetem, "kiképzés" sok-sok éven át a tanulásról, a lemondásról, a kitartásról szól. Ezeken a területeken dől el, orvos lesz-e belőled.
febr. 16. 06:29
5/9 anonim válasza:
Az orvosi egyetem dögnehéz, a nővérem végigcsinálta. De szórakozni is tudott, szombat esténként, bár nem a vizsgaidőszakban. Nagyjából heti fél nap lazítás általában belefér. Ennél több egy egyetemi átlagembernek már nemigen.
febr. 16. 07:50
6/9 anonim válasza:
Igen, plàne hogy alapbòl a legjobb kèpessègű diàkokat veszik fel
febr. 16. 10:15
7/9 anonim válasza:
Mondjuk nekem volt olyan osztálytársam, aki csak természettudományokból volt jó (de abból tényleg nagyon penge), amúgy meg a görbülő jegy volt a célja, és most orvosira jár. Ha nagyon érdekel a szak, akkor elvégezhető, de mondjuk és hiába voltam jó tanuló, egy orvosin biztos hogy nem tudnék helyt állni, mert nem tudná a szak az életem központi részét jelenteni.
febr. 16. 14:54
8/9 anonim válasza:
Hát, nem járok orvosira, de szerintem aki nem oda jár, még csak el sem tudja képzelni, mennyi tanulnivaló van ott. Nyilván tudom, hogy kemény és a legnehezebb egyetemi szak, de még így se tudom felfogni, mennyire kemény. Amúgy van egy magyar lány, akinek a youtube csatornáján többnyire orvosi egyetemmel kapcsolatos videói vannak, elég részletesen beszámol a tapasztalatairól, tárgyairól stb., Kingu néven található meg a csatornája.
febr. 16. 19:52
9/9 anonim válasza:
#3 ha megkérdezhetem miért érzed így, hogy neked nem érte meg? Köszi, ha válaszolsz
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!