Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg annyira nehéz az...

Tényleg annyira nehéz az orvosi egyetem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy ideje már azon gondolkozom, hogy lehet hogy orvos szeretnék lenni, viszont azt is hallottam, hogy az orvosi egyetem különösen nehéz. A legtöbb felnőttől azt hallottam, hogy az egyetemi éveik voltak a legszebbek, és mennyit szórakoztak ott. Viszont hallottam olyasmikat, hogy az orvosin annyit kell tanulni, hogy ez nem egészen lehetséges. Szerintetek megéri? Elmondanátok a tapasztalataitokat?

febr. 15. 22:30
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Tényleg.
febr. 15. 22:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem személyes tapasztalat hanem ismerősé: ha gimi után rögtön mész orvosi egyetemre, akkor rá fogod áldozni a 20-as éveid nagy részét. Ugyanis jó hogy elvégzed az orvosit, de utána specializálódni is kell valamire, az megint kb. ugyanannyi tanulás. Ha ezt a szakod szeretnéd csinálni, akkor nagyon elhivatottnak kell lenned iránta.
febr. 16. 00:20
 3/9 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem az nem teljesen igaz, hogy nem lehetséges szórakozni. Mármint nyilván nem volt annyi szabadidőnk, mint a büfé-ruhatár szakosoknak, de azért megtaláltuk a módját. A rezidensképzés amúgy is rosszabb.

Hogy megéri-e, az meg erősen attól függ. Ha csak és kizárólag orvosként tudod elképzelni a jövődet, akkor igen, ha van más opciód, akkor inkább válaszd azt.

Személy szerint nekem nem érte meg.

febr. 16. 00:39
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy egész különlegesen kiváló képességű ember, akkor az orvosi egyetem, "kiképzés" sok-sok éven át a tanulásról, a lemondásról, a kitartásról szól. Ezeken a területeken dől el, orvos lesz-e belőled.
febr. 16. 06:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosi egyetem dögnehéz, a nővérem végigcsinálta. De szórakozni is tudott, szombat esténként, bár nem a vizsgaidőszakban. Nagyjából heti fél nap lazítás általában belefér. Ennél több egy egyetemi átlagembernek már nemigen.
febr. 16. 07:50
 6/9 anonim ***** válasza:
43%
Igen, plàne hogy alapbòl a legjobb kèpessègű diàkokat veszik fel
febr. 16. 10:15
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk nekem volt olyan osztálytársam, aki csak természettudományokból volt jó (de abból tényleg nagyon penge), amúgy meg a görbülő jegy volt a célja, és most orvosira jár. Ha nagyon érdekel a szak, akkor elvégezhető, de mondjuk és hiába voltam jó tanuló, egy orvosin biztos hogy nem tudnék helyt állni, mert nem tudná a szak az életem központi részét jelenteni.

febr. 16. 14:54
 8/9 anonim ***** válasza:
89%
Hát, nem járok orvosira, de szerintem aki nem oda jár, még csak el sem tudja képzelni, mennyi tanulnivaló van ott. Nyilván tudom, hogy kemény és a legnehezebb egyetemi szak, de még így se tudom felfogni, mennyire kemény. Amúgy van egy magyar lány, akinek a youtube csatornáján többnyire orvosi egyetemmel kapcsolatos videói vannak, elég részletesen beszámol a tapasztalatairól, tárgyairól stb., Kingu néven található meg a csatornája.
febr. 16. 19:52
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
#3 ha megkérdezhetem miért érzed így, hogy neked nem érte meg? Köszi, ha válaszolsz
tegnap 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!