Hogyan lehet hatékonyan és nem "időhúzosan" törit tanulni?
Eddig nem igazán gyűlt meg vele a bajom, hiszen vagy érdekelt a téma, vagy egyszerűen könnyű volt számomra. (Például I.Istvántól Mátyás királyig nagyon könnyen megjegyeztem, hiszen annyi volt az egész, hogy van X király, ő ekkor volt, ezt csinálta, ez történt, stb.)
Most már viszont olyanokat veszünk, hogy három részre szakadt Magyarország, és egyszerűen nem tudom olyan könnyen megemészteni a tananyagot, mint régebben, ezáltal az összes kedvem elmegy tőle, vele együtt a motivációm is. Főleg az események nyomon követésével és a rengeteg évszámmal gyűlik meg a bajom.
Van olyan, aki hasonló problémába ütközik történelem tanuláskor? Van valami jó praktika, ami esetleg hasznomra válhatna? Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Írj ki magadnak minden leckéből röviden 6-7 fontos gondolatot,és onnantól már csak azt tanuld. 5ös nem feltétlenül lesz,lehet,hogy 4-es se de szerintem stabil 3-as minimum,ha ennyit megtanulsz,és a tanár is korrekt.
pl igy:
-Xy megkoronázása
-Csata mittoménimen tónál xnép vereség
-pihenés
-boldogság
-új adók kivetése pl nemtommire
Ilyen fain kis rövid gondolatokat,ami könnyen megjegyezhető.
Nem tudom,hanyas osztályzat a cél.
Köszönöm szépen az ötleteket! Igazából a mostani átlagom 4,71 (előtte 5,00 volt, amíg a "jó" témák voltak)
Nyilván örülnék, ha ötös maradnék, de nem igazán szomorodnék el, ha négyes lennék. Az a baj, hogy év végén vizsgáznom kell az egész idei anyagból, ami 400%-ot fog érni, tehát elég gatya, ha azt elrontom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!