Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Aki elvégzi a gimnáziumot, de...

Aki elvégzi a gimnáziumot, de nem érettségizik le, annak hogyan értelmezik az iskolai végzettségét ha meg kell adni?

Figyelt kérdés

Mondhatja, hogy befejezett 12 osztálya van, vagy ahhoz kell az érettségi is, nélkül csak 8 általánost végzettként van számon tartva?

Zavaros a dolog, nem értem.

febr. 3. 00:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Van, ahol értelmezik a 12 osztályt, de sok helyen csak 8 osztályig ismerik el.
febr. 3. 00:37
 2/11 A kérdező kommentje:

Ez elég nagy igazságtalanság.

Mert a gimnázium egy külön iskolai képzés, ami 4 kemény tanévet foglal magában. Megvan az eleje, és a vége.

Ehhez képest a 8 általánost még Móricka is elvégzi egy kettessel, de közelében sincs annak a tudásnak, amit egy gimnázium ad. Nem is értem, hogy lehet egy 12 osztályt végzett embert egy kalap alá venni a nyócáltalánost végzettekkel

febr. 3. 00:47
 3/11 anonim ***** válasza:
88%

#2, teljesen mindegy, mert nincs semmi végzettséged hozzá. A 8 általános is csak azért érdekes, mert akkor az embernek van róla papírja, hogy nem analfabéta.

Akinek nincs érettségije, de van szakmunkásbizonyítványa, az is előrébb van a munkaerőpiacon annál, mint aki csak elvégezte a gimnáziumot. De, ha már itt tartunk, ha te annyira nagyra vagy a gimnáziumi tanulmányaiddal, hogyhogy nem tudsz felmutatni egy érettségit? Arra is kb. ugyanaz igaz, hogy Mórickát átrugdossák egy kegyelemkettessel, ha a szóbeliig sikerül eljutnia...

febr. 3. 00:58
 4/11 A kérdező kommentje:

Elfáradtam, nem akarok érettségizni most.

Idén (11) előre hozok kettőt, aztán én már csak a 12. osztályt akarom megcsinálni, a maradék három érettségi nem érdekel, majd 1-2 év múlva megcsinálom.

febr. 3. 01:06
 5/11 A kérdező kommentje:

"Arra is kb. ugyanaz igaz, hogy Mórickát átrugdossák egy kegyelemkettessel, ha a szóbeliig sikerül eljutnia..."

Nos, az meg is látszik majd az iskolai/érettségi bizonyítványon. A pecsét azért árulkodó lesz, hogy abban az iskolában megtörténhet ilyen.

febr. 3. 01:13
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

#5, teljesen mindegy, mert sem az nem érdekli a munkáltatókat, hogy hol érettségizett az ember, sem az, hogy milyen jegyek vannak a bizonyítványban, egyedül az érettségi bizonyítvány MEGLÉTE a szükséges.

"a maradék három érettségi nem érdekel, majd 1-2 év múlva megcsinálom."

Ja, hát ha neked van/lesz felesleges 150.000 forintod, akkor csak nyugodtan. De addig ne is álmodj arról, hogy valami normális tanfolyamon résztveszel, ugyanis azokhoz is az érettségi megléte követelmény, szakma nélkül pedig mehetsz minimálbérért gürizni.

febr. 3. 01:21
 7/11 A kérdező kommentje:
Az első érettségi vizsgák ingyen vannak. Ha nem csinálom meg azt a hármat közvetlenül 12. után, még megcsinálhatom két év múlva is. És akkor is ingyen kell lennie, mivel elsöször érettségizek pl. történelemből.
febr. 3. 01:41
 8/11 anonim válasza:
100%

Kérdező, ugye most csak trollkodsz?

Ha esetleg mégsem, miért akarnád halasztani az érettségit 1-2 évvel? Főleg úgy, ha még 2 tárgyat előre is hozol 11. évre? 1,5 éved van még a normál érettségid idejéig, mi gátol meg abban, hogy fel tudj készülni erre a 3 maradék tárgyra? Egy nyamvadt érettségiről beszélünk, amire 0 tudással kb egy hét intenzív tanulással fel lehet készülni tágyanként, de lehet még annyi sem kell rá. Ezt majd egyetem megtapasztalhatnád, de hát érettségi nélkül oda sem vesznek fel...

febr. 3. 01:55
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

#7, szerintem ennek azért nézz utána.

Ugyanis van annak feltétele, hogy az első érettségid ingyen legyen, ami a befejezett 12. osztály után már nem lesz elérhető a számodra.

febr. 3. 04:09
 10/11 anonim ***** válasza:
40%
középiskolai végzettsége van, érettségi végzettsége nincs
febr. 3. 09:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!