Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha fel vagyok mentve egy...

Ha fel vagyok mentve egy tantárgyból, attól még érettségizhetek belőle, vagy muszáj mást választanom?

Figyelt kérdés
Remélhetőleg sikerül megoldanom, hogy felmentsenek történelemből, de ha esetleg úgy döntök, tudok belőle érettségizni?

jan. 31. 09:43
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

Hehe... mégis hogyan mentenek fel valaki történelemből?

Meg a világ szégyene lenne, ha 12.ben mégis éretségizhetnél belőle. Persze később azt csinálsz, amit akarsz.

jan. 31. 10:02
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Jót nevettem.
jan. 31. 11:00
 3/10 anonim ***** válasza:
74%
Nem, hogy akarsz érettségizni egy olyan tárgyból, amiből nem lesznek jegyeid 12-re? Ez nem így működik a középiskolában. Jeggyel lezárt félevek kellenek ahhoz, hogy érettsegizz valamiből 12.-ben.
jan. 31. 11:15
 4/10 anonim ***** válasza:
78%
Nem lehet, mert nem teljesíted a tárgy követelményeit. Ilyenkor másik tárgyat kell választanod helyette.
jan. 31. 13:45
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha valamiből fel vagy mentve (töriből ez képtelenség, de ...), vagyis egyáltalán nem tanulod, nem osztályoznak belőle, akkor te abból nyilván nem teljesítetted a gimnáziumi követelményeket semmilyen szinten, tehát számodra az nem lehet érettségi tárgy.

Ha a RÉSZLEGES felmentésed csak a szóbeli vagy az írásbeli értékelésre vonatkozik, akkor végig így tanultál, végig így osztályoztak, akkor az érettségi évében is kell lenni erről friss, RÉSZLEGES felmentésednek, és akkor az érettségit is ilyen formában fogod letenni.

(Egyébként teljes felmentés történelemből kizárt dolog.)

Érettségizni abból lehet, amit a tantervben előírt tanéveken át tanultál, amiből minden év végén a bizonyítványodban jegyet kaptál, 12.-ben is.

febr. 1. 08:25
 6/10 anonim ***** válasza:
61%

6. vagyok.

Még valami: olyan NINCS, hogy az utolsó évben kapj felmentést bármiből, amiből eddig 12 éven át nem voltál felmentve.

Felmentést az SNI tanulók kapnak ebből-abból, részlegesen (írás vagy szóbeli alól) az elemi alsó osztályától esetleg végig, de ellenkező irányban nem működik.

Nem tudod "elintézni", akármilyen összeköttetéseid volnának.

febr. 1. 10:00
 7/10 A kérdező kommentje:

Mindenki azt mondja, hogy nem lehet töriből felmentést kapni, de én úgy tudom, bármilyen tantárgyból lehet, max nem túl gyakran történik. Már folyamatban van a dolog, az a kérdés, hogy sikerül-e, az nem, hogy lehetséges-e. Nem tudom, honnan szedtétek ezt.

Az utolsó kommentelőnek: Nem vagyok az utolsó évben, 11.-es vagyok. De miért ne lehetne felmentést szerezni az utolsó évben? Miért, meddig lehet? Ez elég hülyeségnek tűnik. Egyébként meg SNI-s vagyok, és van felmentésem a szóbeli alól, nem látom, ez hogy kapcsolódik ide.

A 2. kommentelőnek meg köszönöm a nagyon értékes válaszát.

Nem értem, mi okotok van bunkónak lenni. Gondoltam, hogy valószínűleg nem lehet, csak kíváncsi voltam, hogy pontosan hogy működik, ezért kérdeztem meg. Erre van az oldal. Sajnálom, hogy ilyen szánalmas az életetek, hogy ez okoz nektek örömet, de tanuljatok már meg normálisak lenni légyszi, mert ez szánalmas. (Ez leginkább az első 2 kommentelőnek szól)

Köszönöm annak, aki normálisan válaszolt.

febr. 2. 20:05
 8/10 A kérdező kommentje:

Hozzáteszem még, hogy szerintem teljesen érthető kérdés, nem egyértelmű, hogy lehet-e vagy nem, mert pl lehet, hogy meg lehetne csinálni, ha osztályozó vizsgát teszek. Tök jogos kérdés, hogy ez működne-e, nem értem, miért csináltok úgy, mintha hülye lennék.

Egyébként meg nem azért kérdezem, mert akarok töriből érettségizni, ha felmentenek, nem túl valószínű, hogy mégis akarnék belőle érettségizni, simán kíváncsi voltam, hogy lehetne-e.

febr. 2. 20:14
 9/10 anonim ***** válasza:
85%
Én tudom, hogy nincs történelem felmentés, mert magam is SNI-s voltam. Olyan van, hogy több időt kapsz, vagy szóban húzól ki két tételt egy helyett, ezzel kiváltva az írásbelit. Illetve helyesírás és külalaktól való eltekintés, számítógépen írhatod meg a feladatokat, számológépet használhatsz. Felmentést csak és kizárólag angolból és matekból adhatnak, akkor pedig másik tárgyat kell helyette tenni. Mindezek akkor járnak, ha igazoltan diszlexiás, diszgráfiás és/vagy diszkalkuliás vagy. De olyan, hogy történelemből ne kelljen egyáltalán érettségizni, olyan nem létezik. Nincs diszhisztória. A kérdező hatalmas troll.
febr. 4. 14:39
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok troll. Ha tényleg nem lehet felmentést kapni, akkor rábasztam, de én csak azt tudtam, hogy elkezdődött a folyamat, hogy kiderüljön, hogy felmentenek-e. Nekem azt mondták, hogy lehetséges. De ez nem is a kérdés lényege, tantárgytól függetlenül csak arra voltam kíváncsi, hogy lehet-e érettségit tenni olyan tantárgyból, amiből fel vagyok mentve. Mint mondtam, úgyse akarok, csak kíváncsi voltam, szóval a tantárgy nem számít, csak erről jutott eszembe a kérdés.
febr. 4. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!