Megbuktam érettségin… októberben érettségizhetek egy másik tantárgyból?
Sziasztok! Tegnap tudtuk meg az írásbeli eredményeket. Minden 3-4-es lett, kivéve a szakmai…
Elértem a 12%-ot, mehetek szóbelire, de egyszerűen nem tudok normálisan tanulni a szóbelire.
Annyira nem szeretem, hogy 2-3x elolvasok egy tételt és egyszerűen azt sem fogja fel az agyam, hogy miről szól a tétel. Egyébként a tantárgy ágazati szakmai informatika. Már kilencedikben sem szerettem és tudtam, hogy nem szeretnék ezzel foglalkozni. Az lenne a kérdésem, hogy a 4 évből 3 évig tanultam fizikát amit szerettem is.
Ha elmennék magántanárhoz és felkészítene akkor októberben tudnék fizikából érettségizni, vagy muszáj lenne szakmai infóból?
El vagyok keseredve… Előre is köszönöm a válaszokat!
Anyukám is pótérettségit tett anno - ne keseredj el, mert ha nem ezen a területen, de az életben máshol biztosan sikerrel fogsz járni!
ÉRTÉKES VAGY!!!
Először is ess neki, ne add fel, küzdjél!
Másodszor: mehetsz ősszel fizikából, valóban pénzért, mert nem lesz tanulói jogviszonyod. Ebben az esetben egy gimnáziumba kell beadnod a jelentkezést, mivel a szakképzésben kötelező a szakmai tárgy, a gimnáziumban nem. Gimnáziumi érettségit fogsz kapni, és nyoma sem lesz benne, hogy tanultál szakmát. Még ebben az esetben is, ha tényleg megbuksz, célszerűbb erőt venni magadon, és ősszel nekimenni ingyenesen a szakmainak még egyszer. Ha másodszor sem sikerül, akkor még mindig jelentkezhetsz fizikából jövő tavasszal, és kihasználtad a lehetőségeidet.
Tehát még megsem volt a szóbeli,de máris elkönyvelted hogy megbuktál...
Tanár függő az egész,de simán össze lehet hozni, minimális tudással a másik pontot is hogy meglegyen a 25 százalék.
Mint írtad a többi jó lett,igazából ha jófej a tanár "átrugdoshat" téged a szóbelin.
Én mint tanár,tuti átengednélek a minimális pontszámmal, ha csak ennyi választ el hogy bizonyítványt kapj. Így mindenki megmenekül a felesleges kálváriától. Alapból feleslegesnek tartom hogy pár pont miatt szivassanak egy diákot,de sajnos láttam már olyat a pontozási lapon, hogy kerek két pont választotta el a sikeres érettségi tárgytól szóbelin,és a tanár megbuktatta. Az ilyet elítélem...
#5 megkéne tanulni értelmezni,ismételt felesleges kötekedés helyett.
Áruld már el kit ítéltem el mikor?
Másold be kérlek azt a mondatom...
Ha elolvastad a kérdést,a kérdezőnek még meg sem volt a vizsgája..
"Másold be kérlek azt a mondatom..."
Jó, kérésed számomra parancs:
"Az ilyet elítélem..."
Igen,az olyan tanárt aki szivatja direkt a diákot a vizsgán. Például szimpátia alapon...
Véletlenül sem a kérdezőre értettem.
Magyar nyelvtan... Kötekedés helyett kiskancsóm..
Kedves szövegértésben gátolt kötekedő nagykancsó pedagógus barátom!
Kérlek, idézd, hogy szerinted hol írtam azt, hogy te a kérdezőre értetted!
Veled ellentétben én tudok olvasni, és világos volt, hogy a vizsgáztató tanárra értetted, és erre is válaszoltam. Azt hittem, van annyi ismereted magyar nyelvtanból, hogy ezt megértsd. De gy. k. átfogalmazom a mondatomat, habár anélkül is egyértelmű volt:
#5, miért ítéled el látatlanban a kérdező tanárt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!