Léteznek emberek, akik elvégezték, tehát nem elvégezhetetlen.
tegnap 12:01
2/9 A kérdező kommentje:
Nem ez a kérdés :D
tegnap 12:09
3/9 anonim válasza:
Személyes tapasztalatom nincs, de azt én is tudom, hogy a 2-3. évben megtanulnak az orvosisok nagyon sokat tanulni. Kevesebb nem lesz az anyag és könnyebbek a vizsgák sem a továbbiakban, DE gondolj bele logikusan, legközelebb már ugyanakkora mértékű terhelést is könnyebben tudsz majd megugrani. Oké, lehet, hogy ezt még nem könnyű most belátni, de ez így megy.
tegnap 12:18
4/9 anonim válasza:
Én 2 osztatlant végeztem, mindkét alkalommal a 3. év volt messze a legnehezebb.
tegnap 12:27
5/9 anonim válasza:
#4. Jogász szakról mondom, hogy egyetértek, a Be-Pp kombó (pláne az ELTE-n szigorlatban) picit húzós. Neked mi volt a két osztatlan?
tegnap 12:41
6/9 A kérdező kommentje:
#3 rengeteg olyan felsőbbévesi sugallat meg pletyka van hogy a vizsgák nagyon is könnyebbek lesznek, na meg az se hátrány, ha nem lesz mégegy ilyen átkozott 8 vizsgás, szigorlatos, csak magolós vizsgaidőszak (még a 6.szemeszterben az a 3 szigó befigyel, de legalább nem több a vizsga mint a hetek száma). De mivel ezek csak pletykák, ezért érdekelnének nagyon a személyes tapasztalatok (+ inkább érzelmi jellegű a kérdés, mert beleőrülök az aktuális tárgyamba, és nagyon megnyugtató, ha valaki a valós, saját élményét írja le). Elvileg volt, aki klinikai modulban (4,5,6 év) szemeszter közepén utazgatott meg ilyenek. Nem ez a célom, de ennyi nyomás mellett jól esik álmodozni, hogy lesz olyan, amikor maradhat nullától eltérő mennyiségű időm a pihenésre is.
tegnap 12:59
7/9 anonim válasza:
#6. Értelek, és igen, átjött, hogy érzelmi megerősítést keresel. :D Hátha jönnek majd orvosisok is kommentelni, néha szoktak. :D
Addig is egy ajánló, itt szerintem vannak olyan posztok, amiket te is hasznosnak érzel majd, hátha nem ismered még:
Szerintem olyan szempontból könnyebb, hogy általában ilyenkor már nem az emberek szórására vannak ráállva, sok vizsgáztató nem is szívesen ad 4-esnél rosszabb jegyet. Illetve sokan teherként élik meg a vizsgáztatást, ami csak elveszi az időt a betegellátástól, ezért minél gyorsabban le kell tudni.
Viszont tanulni nem szerettem a klinikai tárgyakat. Egyszerűen nem álltak össze úgy, mint az élettan vagy a bikém. Bár én még egy régebbi rendszerben tanultam, a negyedév nekünk hagyományos rendszerben ment, az ötödévben a szorgalmi időszak volt blokkosítva, de még volt külön vizsgaidőszak. Szóval minden vizsgára volt 3-4 nap felkészülni, sosem éreztem azt, hogy tudok bármi érdemlegeset, de valahogy mindig átmentem. Talán a tiszta blokkrendszerben jobban el lehet mélyülni az épp aktuális tárgyban vizsga előtt (mondjuk a hatodéves szigorlatokra is pont ugyanígy mentem).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!