Magyarországon miért nem kapnak a mérnökök valamit a nevük elé? Más országokban szokták alkalmazni Ing, Dipl.Ing előtagot.
Elvileg a Dipl. Ing. az okleveles mérnök rövidítése, ezt MO-on is bárki a nevéhez kapcsolhatja, itt X Y okleveles mérnök a megszokott sorrend.
Az Ing. csak mérnököt jelent, semmi egyebet.
Ezt külfölödn sem "kapják" a nevük elé, csak feltüntethetik, ha akarják.
Egyrészt ahogy az első válaszoló is írja, gyakorlatilag megkapják ők is, csak nyelvtanilag a név mögé írjuk, és nem rövidítjük, max. az oklevelest okl.-ra.
Ennél többre nincs szükség, úgyse használná senki. Van egy tanári mesterdiplomám, szerepel benne, hogy jogosult vagyok a ‘Master of Education’, rövidítve MEd cím használatára. Nem akartam elhinni, megnéztem a felsőoktatási törvényt, és valóban ez jár a tanároknak.
El tudod képzelni, hogy bárki is úgy mutatkozzon be, hogy “Jó napot, Gipsz Jakab MEd vagyok”?
Ugyanígy be lehetne vezetni különböző címeket vagy titulusokat, de ha a társadalom nem hajlandó használni, akkor semmi értelme - ahogy szerintem ennek se volt, de ezúton is elnézést azoktól a tanároktól, akiket ezzel megbántottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!