Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan álljak a gyerek oktatás...

Hogyan álljak a gyerek oktatásához?

Figyelt kérdés

Én annak idején végig jó tanuló voltam általánosban, aztán középsuliban is kb a feléig. Utána jött be, hogy elég a két érettségi tantárgy a felvételihez. Akkor elengedtem és inkább csak azt a kettőt gyűrtem, de azt nagyon, meg az angolt.

Eredmény:

Tök jól keresek, a tanulásra való hajlam azóta is bennem van, így jó szakembernek tudom magam nevezni.

Most van egy Kisfiam és nem tudom mit várjak el tőle. Kell e egyáltalán a kiváló bizonyítvány?

Erőltessem vagy hagyjam rá és majd rájön mit akar?

Nyilván ne kettessel menjen át, de egy 3-4 közti szint szerintem bőven elég.

ma 14:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Aha, és ha rájön, hogy mégis más érdekli, de erősen korlátozza, hogy csak két tárgyat tanult normálisan, akkor mit csinálsz?
ma 14:47
 2/9 A kérdező kommentje:

????

Nem hinném, hogy egy általános vagy középiskolai 3-4-5 eredmény között akkora különbség lenne.

Jártál már te egyetem közelében?

Rakás példát tudok, ahol az ötös emelt matek a félév végére már sehol nem volt, a négyes meg elvégezte és diplomát kapott.

ma 14:54
 3/9 anonim ***** válasza:

A negyedik diplomám szerzem jövőre.

ÉS még jó, hogy nem két tárgyat nyomtam, mert az első két diplomámhoz biológia kellett, a harmadikhoz matek, a mostanihoz meg emelt töri...

Ugyanis be kell kerülni első körben, annak meg ugye feltételei vannak. Ha ő csak a matekra meg a fizikára hajt, elmegy villamosmérnöknek, de rájön, gogy jobban érdekli mondjuk az eü, és gyógytornász lenne, cseszheti a kettes biológiával be se kerül.

ma 15:01
 4/9 anonim ***** válasza:

Egyértelmü: te egy zseni vagy és mindenki más hülye!

Egyébként nem véletlen, hogy Nyugaton jobb a rendszer, ott az ÖSSZES tantárgy utolsó két év végi osztályzata (zene, rajz, testnevelés IS), plusz az érettségitárgyakból az osztályzat számít a továbbtanuláshoz, ezért ott aki egyetemet végzett, az azért nem csak két tárgyhoz ért, hanem van általános müveltsége illetve bármikor tud pályát változtatni, mert nem szakbarbárnak készült.

ma 15:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mekkora a gyerek, de ha alsóban valamiből hármas, akkor vagy van valami részképességzavara, vagy éppen most felejtetted el megtanítani tanulni, amivel csak egyre rosszabb lesz felsőben. Szóval én legalább alsóban elvárnám a 4-5 szintet.
ma 15:25
 6/9 A kérdező kommentje:

"negyedik diplomám szerzem jövőre."

Elég baj ez, ha már a negyedik diplomád szerzed és ilyenket írkálsz. Akkor megy vissza érettségizni, amikor akar. De gondolom neked semmi ilyenre nem volt szükség, át se kellett nézni a matekot, X év kihagyás után is a kisujjadban volt az egész 😃

"ezért ott aki egyetemet végzett, az azért nem csak két tárgyhoz ért, hanem van általános müveltsége illetve bármikor tud pályát változtatni, mert nem szakbarbárnak készült."

Értem, tehát ha valaki nem ötös, csak négyes vagy hármas, az már szakbarbár.

Úristen 😂😂

Gondolom az egyetemen csak ötös vizsgáid voltak, mindenből is 😂

ma 15:59
 7/9 A kérdező kommentje:

Olyanok válaszoljanak már, akik tudnak szöveget értelmezni.

Direkt kihangsúlyoztam a végén, hogy nem a kettes a cél. Tökéletesen látszik, hogy hiába a négy diploma, semmit nem ér, ha józan paraszti ész nincs mögötte.

ma 16:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Öszintén szólva nem érdemes válaszolni neked, mert még arra a szintre sem jutottál el, hogy nem csak EGY ember írhat válaszokat, hanem több is.

Legalább négyen írtak, te meg úgy veszed, mintga ugyanaz az egy valaki lenne. Ennyi ésszel nem csoda, ha csak két tárgyra volt elég a kapacitásod.

ma 17:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Egy kisiskolásnak a sikerélmény a legfontosabb. Talál legalább egy valamit, amiben jó, a többit meg beszéld át vele, esetleg segítsvegy kicsit, hogy jó alapjai legyenek.

Manapság a szövegértés egyre s romlik, olvassatok egymásnak mesét, legyen később olvasó időtök, amikor ki- ki magában olvas.

ma 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!