Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha a gyerek hiányzik az...

Ha a gyerek hiányzik az iskolából, a tanárnak mennyi időn belül kell beírni a hiányzást a Kréta naplóba? Van erre szabály?

Figyelt kérdés

Szabályos, hogy az osztályfőnök az egész hónap összes hiányzását egyszerre írja be a következő hónap elején? Így amikor látom, hogy mikor hiányzott a gyerek, már nincs mód igazolni, mert zárja a hónapot....

Nem átlagos, az biztos, de létezik szabály, ami a rendszeres adminisztrót megköveteli?

Úgy érzem, jogom lenne tudni aa hiányzások aktuális számát, de sosem tudom... Ráadásul ha nem írtam fel, hogy melyik napot akartam szülőivel igazolni, végig nem látom.... Aztán meg késő, zárja...

okt. 6. 02:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
52%

Törvénytelen.

Így kritikus mennyiségű igazolatlan hiányzás esetén a családi pótlékot is megvonhatják, a GYV ellenőrzés alá vonhatják a gyereket.

Ha a gyerek beteg, telefonálj be az ofőnek. Annak nyoma van, meg e-mailben is jelentsd be.

Tedd szóvá a szülőin, hogy ez nem törvényes. Mindenről, jegyekről is naprakésznek kell lennie.

Csak úgy tudod követni a gyereked haladását, és ha gond van, segíteni neki.

okt. 6. 02:56
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én sulimban csak két hétre visszamenőleg tudom beírni az órákat. Tehát nálunk nem lehet most beírni a szeptember eleji hiányzásokat és jegyeket. Gondolom ezt iskolánként más.

Mivel a gyereket több tanár is tanítja ezért csak feltűnik hogy például szeptember 9-én a gyereknek van hat órája és 5-re beírták hiányzónak akkor a hatodik tanórán is hiányzott.

A kréta kitöltésének szabályt az iskola fenntartójának keresd. Nincs központilag rendeletbe szabályozva tudtommal.

okt. 6. 06:17
 3/12 anonim ***** válasza:
53%
Mi az, hogy nem tudod, melyik napokat kell igazolni és hol tart a hiányzásaival? Ha nem tudod igazolni, mert nincs beírva, akkor is tudnod kell, mikor hiányzott. Privát üzenetben megírod neki, hogy bocs, igazolnám, de nincs mit. Annak nyoma marad.
okt. 6. 11:41
 4/12 anonim ***** válasza:
49%
Ha tudod, hogy hiányozni fog, előre megírod/kikéred... Nem értem a problémát? Miért a krétából kéne megtudnod, hogy mit kell igazolni?
okt. 6. 14:07
 5/12 A kérdező kommentje:

Azért mert három nagylányom van, mind nagy már, középiskolás, ADHD-s, mindegyik beteges, fejfájós, menzesz alatt görcsölnek annyira, hogy nem tudnak bemenni. Sok a hiányzás főleg együttvéve. Előbb indulok dolgozni, mint ők suliba. Az orvost önállóan el tudják intézni. De ha a suliban pl rosszul lesznek, nagyon megfájdul a fejük, vagy el kell menni orvoshoz, fogszabályzásra... Hadd ne soroljam. A lényeg, hogy ebben a suliban tíz szülői igazolás van, pont emiatt, sok ilyen gyerek van. Nem gondoltam, hogy az én dolgom ezt vezetni, számon tartani, hogy pl melyik igazolást adta már be melyik gyerek, melyiket nem...lehet, hogy a táskában lapul, én azt hiszem, hogy igazolt hiányzás, és amikor beírja a tanár, akkor derül ki, hogy elfelejtette beadni, és ilyenkor már nem nem lehet beküldeni. Én meg már csak azt látom, hogy igazolatlan. Idén jobb, egyre kevesebb a papír. De ha papíron kapja és nála van... És semmi visszajelzés. Ja és persze ebben a korban a lógás is benne lehet a pakliban. Hogy avatkozik közbe az a szülő aki hetekkel később szembesül vele csak.

Tudom, hogy nem vezeti a tanár, csak következő hónapban. Szóvá tettem szülőin, hogy ez nem jó így, hogy nem látom, hogy még maradt-e igazolandó. Azt mondta, pedig itt így szokás. Ezért kérdezem, hogy szabálya tudok-e hivatkozni.

okt. 6. 14:41
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem beszélve róla, hogy én is elfelejthetem megcsinálni. A gyerek elküldte hónap elején az igazolást nekem messengeren, pont nem értem rá feltölteni a Krétába, elfelejtettem. Ha soha többet nem jutott eszembe, nem látszik, hogy igazolandó, egy hónap múlva találok hat igazolatlan órát majd... És közli, hogy lezárta a hónapot... Ja persze tőlem örökölték a figyelemzavart... :(
okt. 6. 14:52
 7/12 anonim ***** válasza:
83%

Hát ja, ha ilyen káosz nálatok az élet, akkor vennék egy családi naptárat, ahova a bimbókáim meg én is beírhatjuk mikor nem voltak suliban. Aztán hétvégente egyeztetnénk, meg kihúznánk ami intézve lett.

ADHD ide, vagy oda, fel kell nőniük, és a saját dogaikkal megbírkózni. Ha mankóval, akkor mankóval, de vállalni a felelősséget. Munkahelyen se lehet várni, hogy majd szólnak, hogy hol a táppénzes papír, ja bocs szabira mennék két héttel ezelőttre.

okt. 6. 15:30
 8/12 anonim ***** válasza:
70%
A krétába te magad fel tudod tölteni a papíralapú igazolást, az orvos meg az ESZT-n keresztül felrakja az igazolást. Nem értem, hogy ebben mi olyan bonyolult.
okt. 6. 15:56
 9/12 anonim ***** válasza:
68%
Nem hiszem, hogy meg kell neked most magyarázni, hogy hogyan kéne ezt otthon menedzselni, de a gyerek és a te felelősséged, hogy ezek az igazolások eljussanak a tanárhoz időben.
okt. 6. 16:33
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem érted a lényeget. Nem látom a rendszerben, hogy melyik napokra írták be hiányzónak. Annak idején a szülők nézték az ellenőrzőt, az is naprakész volt. Ha valaki lógott, kiderült. Most ez még inkább így van, amelyik iskolában beírják. A másiknál látom 8:10-kor, hogy nem érte el a buszt. Nála meg egy hónappal később tudom meg azt is, ha elkéretőzött, mert fájt a feje, és elfelejtette elmondani. Ez nem az otthoni menedzselés. A tanár engedte el, és egy hónap múlva beírja. Ha nem láttam beírva, azt gondolom, nem kell igazolni, mert ő engedte el, aztán nem írta be. Aztán igazolatlan. Ez szerintem nem normális.
okt. 7. 09:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!