Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az normális, hogy egy alsós...

Az normális, hogy egy alsós gyerek mindenből 4-es 5-ös legyen, kivéve matekból, ahol éppen kegyelemkettes?

Figyelt kérdés

okt. 7. 18:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
18%
Nem.
okt. 7. 18:16
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi az hogy, nagyon is.
okt. 7. 18:26
 3/16 anonim ***** válasza:
20%
Nem
okt. 7. 18:53
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy diszkalkuliás?
okt. 7. 18:59
 5/16 anonim ***** válasza:
86%
Igen.
okt. 7. 19:05
 6/16 anonim ***** válasza:
97%
Lehet, hogy elvesztette a fonalat, de lehet diszkalkuliás is. A Nevelésügyi Tanácsadó tudja kivizsgálni.
okt. 7. 19:37
 7/16 anonim ***** válasza:
96%
Persze. Simán múlhat annyin is, hogy a matekot a tanító néni pont nem jól magyarázza.
okt. 7. 22:29
 8/16 anonim ***** válasza:
88%
Én se voltam jó sose matekból, de minden másból hoztam a 4-5-ös szintet. Matekból viszont szenvedtem a hármasért.
okt. 7. 22:54
 9/16 tambi3 ***** válasza:
92%

Van ilyen:

Petőfi, Jókai, Moldova, Munkácsy,... egytől-egyig kiváló humán beállítottságú agyuk volt, de a természettudományok, vagyis a matek, fizika, stb. nekik nehezebben ment:

"Elérkezett a szóbeli érettségi vizsga, tanáraink semmit sem bíztak a véletlenre. Nekem a négyütemű motort „jövendölték be”, át is néztem az anyagot, de mikor felelésre emelkedtem, minden kiszállt a fejemből. Folyamatosan halandzsáztam, Deseő tanár úr elképedten hallgatta megállapításaimat, melyek közül, ha egy is bebizonyosodik, sarkaiból fordítottam volna ki a fizikai tudományt." - írta önéletrajzi töredékében az a Moldova György (Kossuth-díj, Prima Primissima díj, és további 12 komoly díj) , akiről ugyan ma már (sajnos) megoszlanak a vélemények, de nem vitatható el sem termékenysége, sem a legnagyobb eladott, rendszerint többszázezres példányszám.

Akinek "humán" agya van, annak többet kell gyakorolni, és menni fog.

okt. 8. 07:46
 10/16 SZTANN ***** válasza:
62%

NEM. Nem normális, de gyakori.

- Ugyanis a matekkal szemben létezik egy ELŐÍTÉLET, hogy az olyan nehéz, "már anyádnak se ment", "én is hülye voltam hozzá", stb.... De ez nem igaz, csak elveszi a gyerek kedvét, önigazolásul szolgál, hogy hiába igyekezne.

9.-nek: NEM, nincs humán agy meg reál agy. (Van, de csak felső szinten, nem pedig az általános iskolában!) Minden épeszű, egészséges gyerek képes a matekot megtanulni, általánosban jó szintig, érettségire elégségesre.

- Másik komoly ok, hogy sajnos ma már egyre több ALKALMATLAN matematika-tanár működik, amelyik erősíti az előítéleteket ("ehhez te hülye vagy fiam", " a matekhoz tehetség kell", "úgyis megbuksz"... stb,) Ez sem igaz, de az ilyen selejtes tanár nagyon sokat árt a gyereknek. Persze az ilyen megtanítani sem tudja a dolgokat. Elárulom, azért, mert ő maga sem képes igazi matematikai gondolkodásra.

(Hogy akkor miért van ott is ötös gyerek? Mert vagy otthon segítik, nem törik le az önbizalmát, vagy magántanári segítséget kap, esetleg valóban kivételesen tehetséges.)

NE ELÉGEDJ MEG A KÖZEPESSEL!

Sajnos ez a szörnyűség elkezdődhet már az első-második osztálytól, és a matek olyan tudomány, amelyet nem lehet a közepétől kezdeni. Ha lemarad valaki, onnan kezdve iszonyatosan nehéz bepótolni, nem lehet csak úgy utolérni magát, egyre jobban lecsúszik.

Az ALAPOKTÓL KELL kezdeni mindent. Ez nem olyan nehéz, de szakember nélkül nem megy.

okt. 8. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!