Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az normális, hogy egy alsós...

Az normális, hogy egy alsós gyerek mindenből 4-es 5-ös legyen, kivéve matekból, ahol éppen kegyelemkettes?

Figyelt kérdés

okt. 7. 18:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
19%
Nem tudom, hogyan juthat el egy gyerek negyedik-ötödikbe kegyelemkettesekkel. Hol volt a szülő-tanító közötti kommunikáció?
okt. 8. 09:52
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Sokan írtak sokféle helytálló dolgot itt.

A matekkal van még egy "helyi sajátosság":

A matek készségtárgy, olyan, mint valamely adott sportág.

Úgy értem, hogy bizonyos született adottság kell az egyes sportokhoz, pl. a víváshoz egy jó reflex, a focihoz egy adott térlátás, a bringához keringési adottságok, kosárlabdához egy alap egyensúlyi érzék ... stb.

Ha ezek nincsenek meg, akkor nemigen fog menni az a sport.

Persze mindenki fejlődhet, de különböző módon és különböző mértékig.

A matek is azon múlik, kinek mennyi a születéssel hozott képessége.

Az alsós tantárgyak többsége nem annyira a képességeken múlik, szépen dolgozgatva, szorgalomból hozható a 4-es, 5-ös. A matek pedig valakinek született alapon kapásból megy, mert alapból olyan a logikai, elemző, strukturáló képessége, másoknak pedig alig, ha ezek az adottságai gyengébbek. (Nekem pl. már óvodában megvolt a számolás, műveletekkel is, pedig nem tanították. Később sem kellett melóznom az ötösért, de ez nem érdem, valahogy így születtem, amiről nem tehetek. De több osztálytársamnak alig volt meg a 3-as, pedig gyakoroltak, beletették a melót.)

Mindenesetre az 1-es, 2-es alsóban semmiképp nem természetes, ott más gondok is lehetnek. Akár diszkalkulia is felmerülhet, ki kellene vizsgálni minél hamarabb.

okt. 8. 11:09
 13/16 rewqrewqrewq válasza:
49%
Állítólag már van olyan opció h lehet matematikából vagy pl. idegen nyelv tanulásból felmentést kérni.
okt. 10. 07:05
 14/16 anonim ***** válasza:
49%

Mindig is volt ilyen (legalábbis 20 éve már volt), csak szigorították pár éve. Azelőtt a pedagógiai szakszolgálat véleménye is elég volt a felmentéshez, emiatt egyébként tömegesen lettek felmentve a matekérettségi alól. Most már szakorvosi, pszichiáteri vizsgálat sorozata és orvosi diagnózis kell a felmentéshez.

okt. 10. 09:41
 15/16 Sznfctm válasza:

Sokan úgy ideírják, hogy NEM, mintha a körülmények nem is számítanának... ezek matektanárok? :D

Simán múlhat a tanáron, a gyereken, én is utáltam a matekot, és miközben pl magyarból, történelemből szinte mindig megvolt az 5ös, matekból gyakran a hármasért kellett kaparni.

Célszerű lehet korrepetálás, v legalább elbeszélgetni a tanárral, h mi a helyzet a gyerekkel, szerinte min kellene változtatni. Az is lehet, h a gyerkőc gyűlöli a matekot vmilyen okból (nem lenne egyedi eset), és ezért nem jók a jegyei.

okt. 13. 21:57
 16/16 rewqrewqrewq válasza:
hallottam hasonló esetet ... olyat is h valakit felmentettek matekból
dec. 10. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!