Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lenne egy kérdésem az emberekh...

Lenne egy kérdésem az emberekhez való hozzáállással kapcsolatban. Mi lenne a helyes viselkedési minta számomra, ha valaki kinevetne csak azért, mert károm keletkezett az életemben/mert valami nem úgy sikerült az életben, ahogyan azt mások elvárták?

Figyelt kérdés

Holnap vizsgám lesz egy tárgyból, és bukásra állok belőle. Valószínűleg az ismeretlen szaktársaim vagy nem fognak velem szóba állni vagy ki fognak röhögni, és nem fognak velem szóba állni, mert be fogok égni egy tárgyból.

Ilyenkor megéri velük őszinte lenni, és bevallani nekik azt, hogy valamit igazán elszúrtam, hogy így alakult valük a barátság?

22/F

tegnap 19:11
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Tehát arra szeretnék kilyukadni, hogy hogyan tudom megőrizni a rangomat, ha nehéz helyzet ér az életben?
tegnap 19:13
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az őszinteség egy fontos erény, ami még ha fáj is először jobb kimondani, mert később csak rosszabb lesz. Ha hazudsz vagy nem osztod meg velük, vagy csak szimplán megszakítod velük a kapcsolatot akkor az plusz lelki teher lesz rajtad, így semmiképp sem ajánlom. Fel a fejjel, így ismeretlenül is szorítok a holnapi vizsgádért, sok sikert!
tegnap 19:16
 3/14 A kérdező kommentje:
Okés. Köszi. Várom más embernek is a véleményét, ha van?
tegnap 19:21
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Miből gondolod, hogy az ismeretlen szaktársaidat érdekli a te vizsgád?

Kiröhögni egész biztosan nem fognak, mert az egyetemi lét alapigazsága, hogy a vizsgán való megbukás mindenkivel előfordulhat. Nem a tanulmányi eredmény szerint választják ki a beszélgetőpartnerüket. Rangod, na az nincs. Az egyetem nem katonaság.

A sikeres vizsgád után irány egy pszichológus.

tegnap 19:23
 5/14 A kérdező kommentje:
Többször is próbáltam megértetni velük, hogy nem az a személy vagyok, aki csak tanul. De nem értették meg. Én meg ezt már viccként fogom fel.
tegnap 19:29
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor talán ne a tanulásról cseréljetek eszmét. De aligha elképzelhető, hogy ők olyan güzü módra tanulósak. Azt csak nagyon elit egyetemen tudom elképzelni. Hanyadéves vagy?
tegnap 19:32
 7/14 A kérdező kommentje:
Másodéves.
tegnap 19:34
 8/14 A kérdező kommentje:
Mindig próbálom magamban tagadni, hogy ők nem azok a tanulósak, de a valóság az, hogy a háromast sűrűn szokták javítani a ötösre xd.
tegnap 19:40
 9/14 A kérdező kommentje:
*az ötösre
tegnap 19:41
 10/14 A kérdező kommentje:
De engemet ez nem érdekel.
tegnap 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!