Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemre felvételi egy év...

Egyetemre felvételi egy év kihagyás esetén hogyan működik?

Figyelt kérdés
Sziasztok, eddig egyből egyetemre akartam menni, de kissé megváltozott a gondolkodásom, elbizonytalanodtam a szakról amire jelentkezni akartam, és emellett jött egy lehetőség külföldre menni dolgozni (nem akarok sokáig, max 1 év, ilyen kalandvágy meg nyelvtanulási lehetőség +egy kis pénz miatt is), persze családnál tartózkodni, nem ilyen migránsszállón. A kérdésem, hogy ha kihagyom azt az egy évet a felvételi hogy működik? Ugye az megvan, hogy felvi.hu-n bejelentkezés, majd decembertől február 15.ig van lehetőség leadni a jelentkezést, de ilyenkor mi számít? Ugyanúgy mint gimnáziumból való jelentkezéskor jegyek+érettségi, vagy ha jobb az érettségim akkor duplázás? Vagy ilyenkor ez változik?

ma 09:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan úgy kell bárkinek jelentkezni, ahogy az adott év szabályai adják. Teljesen mindegy, hogy 18-19 vagy 35 évesen jelentkezel.
ma 09:29
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszi! Szóval ha az érettségi jobb mint a jegyeim, akkor ugyanúgy lehet duplázni?
ma 09:39
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Persze, lehetséges a duplázás, azt fogják számítani, amivel te jobban jársz.

Arra figyelj, hogy a felvin van dokumentum pótlási időszak, de ez csak azokra a dokumentumokra vonatkozik, ami még nincs. (pl. később leteszel egy nyelvvizsgát, vagy plusz tárgyból érettségizel.) Tehát a felvételi időszakban mindent töltsél fel, amid van.

ma 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!