Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha pl. egy 5-ös diplomával...

Ha pl. egy 5-ös diplomával szeretnék a közeljövőben felvételizni egyetemre akkor a diploma mellé még a nyelvvizsgát beleszámolja a felvi.hu? Tehát adott egy alapszakos diploma ami 5-ös ez 400 pontot ér és ehhez még a nyelvvizsgát hozzá számolják?

Figyelt kérdés

nov. 3. 22:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
37%
Igen. A diplomával a tanulmányi és érettségi pontokat tudod “kiváltani”.
nov. 4. 06:10
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mesterrel vagy alapra felvételizel. És hogy milyen végzettséged van. Ha ugyanaz a tanulmányi terület, akkor lehetséges, de el kell olvasni az egyetem szabályzatát, milyen diplomát fogad el az általad kinézett új szakra. De ha mondjuk van egy 5-ös szociálpedagógia diplomád és villamosmérnökire jelentkeznél, akkor tutira nem.

Meghát nem minden egyetem ugyanúgy pontoz. Van, amelyik summa cum laude-re ad 400-at, cum laude-re 360-at, rite-re 320-at. Van, amelyik cum laude alatt nem ad semennyi pontot. Meg van, amelyik átlagra ad pontot, hogy 4,50-5,00 az 400 pont, 4,00-449 az 360 pont. Mindegyik más.

nov. 4. 17:56
 3/15 A kérdező kommentje:
Igazságügyi igazgatási diplomával jogász osztatlanra felvételiznék majd...
nov. 4. 22:02
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem annál lehetséges. Debrecenben pl 3 év alatt is el lehet végezni az osztatlan jogászt ha van igazságügyi igazgatási diplomád.
nov. 4. 22:19
 5/15 A kérdező kommentje:
Ezt honnan, hogy a gyakorlatban is így van? Mert sok helyen olvastam ezt az infót, de nem tudom mennyire valós-e.
nov. 5. 01:01
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg az egyetem honlapját, biztosan le van írva valahol. Egyébként az elméletben jól hangzik a rövidített képzés, de a gyakorlatban őrült nehéz még normális tempóban is a jog, nem hogy egyszerre csinálni a rómát, a polgárt és a büntit rögtön az elején (plusz biztos egyéb tárgyakat, én ezt a hármat hallottam másoktól). Szóval inkább koncentrálj a tanulás minőségére, mint idejére.
nov. 5. 06:41
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
6 de az biztos, hogy több ideje marad, mert a már teljesített tárgyakra nem kell készülni. Csak az a 3 év kemény. De nyilván igazgatásira is rengeteget kell magolni, ott már azért el tud sajátítani rá valami tanulási stratégiát.
nov. 5. 08:44
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Debrecenben a jogász szakon beszámítják az IGI-n teljesített tantárgyaidat és így az 5 éves képzés valóban rövidíthető kreditismeréssel:

[link]

A felsőfokú végzettségedet lehet figyelembe venni a jogász szakra történő jelentkezéskor, azaz a pontszámítás alapja a megszerzett felsőfokú oklevél minősítése lesz:

A jeles : 400 pontot ér

Tehát fix 400pontod van, és ehhez adódnak majd hozzá az intézményi pontjaid, ami lehet nyelvtudás, sporteredmény, emelt szintű érettségi, Esélyegyenlőség, Tanulmányi versenyeken elért eredmény, Önkéntes (tartalékos) katonai szolgálat után járó többletpont.

A jogra (nappalin) nagyon magas mindig a ponthatár, így nem lesz elég csak egy nyelvvizsga ..

Mindegyik egyetemet külön nézd meg, mert minden is eltérhet… nem ugyanazok a pontok járnak nyelvtudásra pl. és figyelembevehetnek más eredményt is (hitéleti tantàrgy pl.) amiért pont jàrhat.

nov. 5. 13:25
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Igazságügyi igazgatási alapszakos diplomával rendelkező hallgatóknak

javasolt tantárgyfelvételi ütemterv (ajánlott haladási terv) a DE ÁJK jogász szakán:

[link]

nov. 5. 13:28
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget.
nov. 7. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!