Hogyan tudnék tanulni?
Egy ideje meggyűlik a bajom a tanulással, ami a rendszeres halogatásban nyilvánul meg.
Depresszióval küzdök, amit nem szívesen ismerek be, ezért teszem fel itt névtelenül a kérdésem.
A tanulmányaim mindennél fontosabbak számomra és évek óta legnagyobb álmom az orvosi egyetem, azonban így is, hogy a szemem előtt lebeg a cél a mentális állapotom miatt úgy érzem mindennel kapcsolatban elvesztettem a motivációmat az életben.
Alapjáraton jó képességű diák vagyok erős iskolában, de eszméletlenül nagy nyomás alatt érzem magam a halogatásnak köszönhetően, így hajlamosabb vagyok olyan kérdéseket is elrontani, amikre gond nélkül tudnám a választ. Régebben nagyon szerettem tanulni, érdekelt minden körülöttem, de nagyon aggaszt (tekintve, hogy egy év múlva érettségizek), hogy úgy érzem már nincs semmi energiám a mentális helyzetem miatt.
Ha valaki volt már hasonló helyzetben nagyon hálás lennék ha tudna esetleg tanácsokat adni hogyan lábalhatnék ki ebből az állapotból.
1 nem írt rosszat. Nem értem miért kellett lepontozni. Először önmagát kell tisztába tennie az embernek. Ha nagyon mondogatod, hogy úgysem sikerül, akkor tényleg nem fog. Pozitív energiákat kell bemanifesztálni.
Fejezd be az önsajnáltatást és tegyél azért, amire vágysz igazán. Nem írtad milyen az oktatás kémiából és biológiából az iskoládban, de igazából rengeteg jó tanfolyam van mindkét tárgyból. Az írásbeli követelmények fent vannak az interneten, kezdd el őket kidolgozni. Szerezz olyan ismerősöket, akik hasonló életcélokkal rendelkeznek, mint te (érettségis csoportban sokan keresnek tanulótársat). Húzzátok egymást fel a negatívabb napjaitokon is, osszatok meg jegyzeteket. Ez fog előbbre vinni, nem az önsajnáltatás. De sokkal egyszerűbb arra fogni, hogy nem tudod. Más meg majd tudja és azt veszik fel helyetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!